Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Waarom we nú al zin hebben in de kerstdagen!

Niemand wordt blij van een saaie doos.

kerstpakketten

Terwijl in Nederland de mussen nog van het dak sodemieteren door de hitte, doemen online de eerste tekenen van de feestdagen alweer op. Logisch? Zeker wel! We zijn namelijk over de helft en er zijn nogal wat interessante ontwikkelingen gaande.

Slechte naam

Wie aan kerstpakketten denkt, ziet doorgaans zo'n standaard bruine doos voor zich, gevuld met producten die je normaal gesproken alleen in de diepste krochten van de supermarkt vindt. Goedkope pasta, zo'n blikkie tomatenpuree, soepstengels die door een gaatje in de verpakking ontiegelijk slof zijn geworden. Kortom, een teleurstelling in een doosje.

Een andere optie is de tegoedbon, die je niet zelden enkel kunt uitgeven bij één specifieke webwinkel. Erg? Niet als deze toevallig precies aanbiedt wat je zoekt. Maar hoe vaak komt dat nou voor? Juist, nooit.

Het kerstpakket wordt weer hip

Goeie zaak dus dat het kerstpakket weer helemaal hip aan het worden is. Geen verzameling producten die niemand wil, geen saaie tegoedbonnen, maar leuke kerstpakketten waar je voor de verandering wél op zit te wachten. Hoe we zo zeker weten dat de kers(t)verse pakketten worden gewaardeerd? Nou, er is tegenwoordig namelijk zóveel keus, dat er voor iedereen wel iets bij zit.

Zo vind je pakketten met bier. Veel bier. Maar ook alcoholvrije varianten of zogenaamde bbq & grill pakketten, met alles om van de ontvanger in één klap een ware grillmeister te maken. Of wat te denken van superslimme brievenbuspakketten? Die ploffen zelfs met wijn, een likeurtje, alcoholische ijsjes en een boel snacks gewoon op de mat. Is weer eens wat anders dan een blauwe envelop van de belastingdienst, niet waar?

Komt erop neer dat de keuze tegenwoordig reuze is, wat kerstpakketten betreft. Er is werkelijk voor ieder wat wils. Maar belangrijker: de kwaliteit is enorm gestegen ten opzichte van jaren geleden. Het gaat meer en meer om echte kwaliteits- en luxe producten in mooie dozen, in plaats van lullige opvulling en producten die je liever aan je schoonmoeder slijt.

Tot slot is de boel vandaag de dag bijna het hele jaar door te regelen. De pakketten kunnen letterlijk al maanden van tevoren besteld worden, om keuzestress en haastig gedoe te voorkomen. Kerstpakketten een saai cliché? Schei uit! Kom maar door met die feestdagen.

Lifestyle
  • iStock, Camrocker