Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Opnieuw groot boerenprotest: ‘Alles wat wielen heeft, gaat rollen’

Opnieuw zijn boeren de straat opgekomen om te demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Afgelopen woensdag waren er ook al demonstraties in het Gelderse Stroe, maar toen heeft de grootschalige boerenactie ‘helemaal niks uitgehaald’, stelt voorzitter Mark van den Oever van actiegroep Farmer Defence Force (FDF). 

Opnieuw groot boerenprotest: ‘Alles wat wielen heeft, gaat rollen’

Van den Oever liet zondag in verschillende video’s al weten dat er vandaag nieuwe demonstraties komen. De demonstraties zouden vanaf twaalf uur ‘s middags losbranden en het zou gaan om wilde acties. “Het is op eigen initiatief van de boeren”, zegt de voorzitter. Hij eindige de video met de boodschap: “Alles wat wielen heeft, gaat rollen”.

Snelwegen geblokkeerd

Hoewel de acties niet centraal zijn georganiseerd of gecoördineerd door FDF, gaven een hoop boeren gehoor aan de aankondiging van Van den Oever. Meerdere snelwegen zijn namelijk geblokkeerd door boeren met tractors. Ze blokkeren onder meer de A2, de A30 en de A67. Naar verluidt zullen er nog meer snelwegen geblokkeerd worden. Zo rijden er op de A28 tientallen tractors richting Assen, en verzamelen boeren zich ook bij Winterswijk (Gelderland) en Schaijk (Noord-Brabant).

De politie is momenteel op meerdere plekken aanwezig, en liet eerder al weten dat ze hetzelfde zullen handelen als tijdens de demonstraties van afgelopen woensdag. “Het is prima om gebruik te maken van de rechten, maar trekkers op de snelweg zijn verboden”, zegt een woordvoerder. In eerste instantie zal de boeren gevraagd worden te vertrekken, maar in het uiterste geval zullen de tractoren worden weggesleept, aldus de politie.

Nieuws
  • Pro Shots