Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gezocht: moordenaar van zijn ex-vrouw

Groot nieuws de afgelopen week: Fathi Atiya, een man die tot 12 jaar gevangenisstraf is veroordeeld voor het doden van zijn ex-vrouw, wordt gezocht door de politie. Voor de derde keer in ruim een maand tijd heeft het Openbaar Ministerie iemand op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Maar wie waren die andere twee kerels ook alweer?

Gezocht: moordenaar van zijn ex-vrouw

Jos Leijdekkers – ook wel bekend als Bolle Jos – was begin mei de eerste gezochte crimineel in de reeks van drie die zijn gezicht terugvond op de Nationale Opsporingslijst. Hij wordt gezien als een van de hoofdrolspelers in de grootschalige handel, import en export van cocaïne in Nederland en België.

Een week na hem volgde Mohamed Nyabi. Behalve van betrokkenheid bij grootschalige handel en smokkel van verdovende middelen wordt hij verdacht van een gewelddadige ontvoering in Duitsland.

Jos Leijdekkers. Mohamed Nyabi.

En nu hebben we dus Fathi Atiya. Iemand die op 4 november 2015 de 39-jarige moeder van zijn vijf kinderen met een mes om het leven bracht in haar woning in Hoevelaken. De vrouw had in totaal zes kinderen, van wie enkelen thuis waren op het moment van het misdrijf. Na de moord is Atiya naar het buitenland gevlucht en is hij bij verstek in Nederland veroordeeld. Atiya is ook onherroepelijk veroordeeld voor het ontvoeren van twee van zijn kinderen naar Libië. Hiervoor moet hij nog twee jaar gevangenisstraf uitzitten. Justitie vermoedt dat hij nog altijd in Libië is, maar sluit niet uit dat hij elders verblijft onder een andere naam.

Misdaad
  • Politie