Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ridouan T. over aartsrivaal Ebrahim ‘De Slager’ B.: ‘Vol op hem jagen, meteen slapen’

Vandaag is er opnieuw een zitting in het Marengo-proces. Daarin werden berichten onthuld tussen Ridouan T. en Saïd R., waarin het tweetal onder andere spreekt over de in januari geliquideerde Ebrahim B.

Ridouan T. over aartsrivaal Ebrahim ‘De Slager’ B.: ‘Vol op hem jagen, meteen slapen’

B., die ook wel bekend stond als ‘De Slager’, werd door sommigen als de aartsrivaal van Ridouan T. gezien. In januari werd zijn lichaam aangetroffen in een uitgebrande auto in Zuid-Spanje. Hij zou al tijden op de dodenlijst van Ridouan T. staan vanwege de informatie die hij aan de politie had prijsgegeven.

Peilbaken

De Slager werkte veel vanuit Utrecht. Hij was vaak in de moskee bij Utrecht Centraal te vinden, en verder reed hij veel rond in een gepantserde auto. Hij vertoonde zich zelden in de openbaarheid zonder zijn vaste chauffeur. In de zomer van 2015 werden twee Marokkanen gespot die B. in de gaten leken te houden. B. werd ingelicht en de politie vroeg hem om naar het bureau te komen, waar hij te horen kreeg dat er een baken onder zijn auto was geplaatst.

De Slager bleek zodanig geschrokken dat hij een tipje van de sluier oplichtte over zijn ‘gezworen vijand’ Redouan T.

B. wees naar T. als 'grote speler in de cokehandel' en beschuldigde hem ervan opdracht te hebben gegeven voor meerdere huurmoorden. Het prijsgeven van deze informatie zou ervoor hebben gezorgd dat hij vanaf dat moment bovenaan de dodenlijst van T. stond.

PGP-berichten

In de geopenbaarde berichten is te zien dat Saïd R. en Ridouan T. inderdaad zo snel mogelijk met de snitch wilden afrekenen. “Die slager gaat 10 juni naar de rechtbank. Als je wil gaan we vol op hem jagen, meteen slapen”, stuurt T. op 20 mei 2016.

Lange tijd slaagde niemand er echter in om De Slager op te sporen. In plaats daarvan richtte de organisatie van Ridouan T. zijn pijlen op andere criminelen uit de groep van B., zoals Ranko Scekic uit Montenegro. Toen hij werd geliquideerd, verzond T. opnieuw een PGP-bericht naar Saïd R.: “Hahaha, die waterhoofd leeft niet meer. Hij heeft 5 of 6 kogels in zijn kop gekregen.”

Uiteindelijk werd De Slager geliquideerd in Spanje, in januari van dit jaar. Veel kopstukken uit de organisatie van Ridouan T. zaten inmiddels in de gevangenis en de PGP-service die zijn organisatie gebruikte, zijn gekraakt. Het is aannemelijk dat ze overgestapt zijn op een andere manier van communiceren. Over de achtergrond of daders inzake de moord op B. is niets bekend.