Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Online koopjesjagen: verken de digitale wereld van aanbiedingen!

Tot voor kort was het heel normaal om wekelijks de stapel door de brievenbus gegooide folders te doorzoeken op aanbiedingen. En er zijn nog steeds heel wat mensen die dit doen. Toch zijn er tegenwoordig snellere methodes om de beste aanbiedingen en acties te vinden. De echte koopjesjager kan zijn hart ophalen in de digitale wereld van aanbiedingen! Benieuwd hoe je hiervan optimaal kunt profiteren? Lees dan zeker de volgende zes tips.

Koopjesjagen

1. Laat vergelijkingswebsites het werk voor je doen 

Het uitpluizen van alle acties kan best wat tijd kosten en die tijd hebben we niet allemaal. Gelukkig zijn er vergelijkingswebsites die dat werk van ons over kunnen nemen. Online zijn er diverse vergelijkingswebsites die je helpen de prijzen van producten bij verschillende winkels te vergelijken. Door simpelweg het gewenste product in te voeren, krijg je een overzicht van waar het het voordeligst is. Je hoeft hierdoor dus niet alle winkels apart langs, maar hebt direct in beeld waar het grootste voordeel te behalen valt.

2. Lees de digitale folders 

Folders doorlezen kan best leuk zijn. Je doet nieuwe ideeën op, ontdekt goede acties en leest over nieuwe producten. Krijg je niet alle folders in de brievenbus, of heb je ervoor gekozen dat je die niet meer wilt ontvangen? Dan is het handig om te weten dat er van de meeste tegenwoordig ook digitale exemplaren beschikbaar zijn. Steeds meer supermarkten en winkelketens bieden digitale folders aan. Ontdek de nieuwste aanbiedingen en kortingen met een klik op een afbeelding in zo’n digitale folder. Dit bespaart niet alleen papier maar ook tijd, omdat je niet door fysieke folders hoeft te bladeren.

3. Zet prijsnotificaties aan 

Heb je geen tijd of geen zin om alle folders door te lezen? Maak het jezelf dan gemakkelijk en maak gebruik van prijsnotificaties op online platforms Je kunt bijvoorbeeld een prijsalarm instellen voor een specifiek product, zoals bier of kipfilet. Wanneer er dan een prijsdaling is op zo’n product, krijgt je hier automatisch een melding van. Dit is dus een effectieve en simpele manier om op het juiste moment toe te slaan, zonder dat je daarvoor zelf alle aanbiedingen in de gaten hoeft te houden.

4.  Abonneer je op nieuwsbrieven 

Er wordt nog weleens geklaagd over alle nieuwsbrieven die in mailboxen verschijnen. En wanneer zo’n nieuwsbrief voor jou niet interessant is, is het natuurlijk prima om je hiervoor uit te schrijven. Toch is er een categorie nieuwsbrieven die je niet wilt missen: die van je favoriete winkels. Het komt regelmatig voor dat je als abonnee exclusieve aanbiedingen en kortingscodes ontvangt, die alleen beschikbaar zijn voor leden. Daarnaast worden in de nieuwsbrieven vaak de belangrijkste kortingsacties benoemd. Dan ben je dus al op de hoogte, zonder dat je daarvoor eerst de digitale folder hoeft door te nemen. Ook in dit geval kan dit dus flink tijd besparen.

5. Volg winkels op sociale media 

Veel bedrijven delen niet alleen exclusieve aanbiedingen en kortingen via hun nieuwsbrieven, maar ook via hun sociale mediakanalen. Door de betreffende winkel te volgen op bijvoorbeeld Facebook of Instagram, kan je op termijn heel wat besparen. Vaak gaat het dan om acties die maar korte tijd geldig zijn. En wat is er nu handiger dan dat die gewoon in je tijdlijn langskomen, zodat je weet wanneer je actie moet ondernemen?

6. Gebruik de app 

De digitale ontwikkelingen staan niet stil en dat zie je ook in de wereld van shopping. Zo hebben veel winkels en supermarkten tegenwoordig een app en in sommige gevallen zelfs meerdere. Via zo’n app kun je bijvoorbeeld sparen voor extra kortingen, of kortingsbonnen activeren voor je aankopen. Soms zijn er ook cashback programma, waarbij je geld terugkrijgt nadat je een product hebt gekocht. Het is dus de moeite waard om zo’n app regelmatig te checken. Extra handig: supermarktapps hebben meestal extra mogelijkheden, zoals het opslaan van recepten of het maken van boodschappenlijstje. Zo heb je zulke dingen altijd direct bij de hand en kun je extra efficiënt boodschappen doen.