Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM eis 12 jaar celstraf en tbs tegen ‘Mr. Dark’ Michael M.

Het Openbaar Ministerie heeft woensdagmiddag een celstraf van 12 jaar geëist tegen Michael M., ook wel bekend als ‘Mr. Dark’.

OM eis 12 jaar celstraf en tbs tegen ‘Mr. Dark’ Michael M.

De 35-jarige Michael M. uit Barendrecht stond de afgelopen dagen terecht als verdachte in een grote zedenzaak. Hij zou op zijn website DarkScandals acht jaar lang gehandeld hebben in extreme video’s, met onder andere beelden van verkrachting en dierenporno.

Onder het alias ‘Mr. Dark’ kocht hij video’s van brute seksuele handelingen. Uit een mail die maandag door de rechter werd voorgelezen blijkt dat M. een voorkeur had voor bijzonder sadistische beelden. Hij wijst een video van een verkrachting af omdat het slachtoffer ‘steeds lacht’. “Het moet een echte verkrachting zijn”, schrijft M. daarbij.

Verkrachting

Online deed M. zich tevens voor als meisje met de namen ‘Roos van der Veer’ en ‘Jane’. Op Snapchat raakte hij vervolgens in gesprek met tienermeisjes die hij chanteerde en dwong om seksueel getinte video’s op te sturen.

In twee verschillende gevallen sprak M. zelf met de meisjes af. De slachtoffers geven beiden aan vervolgens in de woning van M. te zijn verkracht. Zelf meent de verdachte dat er niets aan de hand is. Hij ontkent de ene beschuldiging; over het andere geval zegt hij dat het om vrijwillige seks zou gaan. “We hadden een relatie. Ik heb gewacht tot ze zestien jaar was, maar achteraf had ik langer moeten wachten.”

Ontkennende verdachte

M. zegt zelf dat hij genoodzaakt was om de DarkScandals op te zetten. “Ik zat in geldnood. Ik wilde eigenlijk een vrij algemene site over Suriname opzetten.” Ook meent hij door agenten in de val gelokt te zijn. “De politie heeft gekeken hoe ze mij verdacht kunnen maken. Ik word er een beetje moe van dat ze steeds met een andere theorie komen.”

Volgens een psychiater heeft M. een gemengde persoonlijkheidsstoornis. Ook zou er bij hem sprake zijn van een gebrek zijn aan emoties en inlevingsvermogen.

Misdaad
  • iStock