Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kogel, kerk: Vandaag Inside per direct van tv na rel rond Derksen

Niet langer op losse schroeven, maar gewoon volledig in elkaar gedonderd: Vandaag Inside kapt er per direct mee.

johan derksen

Het kán je bijna niet ontgaan zijn: de rel rond Johan Derksen en zijn Vandaag Inside-collega's deze week. Een kaars hier, een hoop kritiek daar, een OM-onderzoek zus en geweigerde excuses zo. Al met al is de eindstand nu duidelijk: Vandaag Inside is per direct van de buis.

In de herhaling

Mocht je toch onder een steen geleefd hebben deze week, of nog niet van al het oranje bier bijgekomen zijn: in de aflevering van Vandaag Inside op dinsdagavond, vertelde Derksen een anekdote zoals hij gewend is te doen. Na een wilde stapavond zo'n vijftig jaar geleden geraakte de voetbalanalist naar eigen zeggen met de keeper van Veendam en twee dames in het huis van een van deze vrouwen. De dames in kwestie waren laveloos van de drank. Derksen: "Ik ben er niet trots op, maar dat soort dingen gebeuren als je jong bent: we zijn weggegaan en die juffrouw lag bewusteloos op de bank. Daar stond een grote kaars, en die hebben we erin gestopt, en toen zijn we weggegaan."

Wervelstorm

Wat volgde, was een wervelstorm. Op Twitter en andere sociale media bleef de kritiek niet van de lucht. Talpa Network wilde met de bromsnor in gesprek en zou excuses geëist hebben. Derksen gooide het op zijn beurt op de 'woke- en cancelcultuur', en zwakte zijn verhaal flink af. Ergens tussendoor liet het OM vervolgens weten dat zij de zaak zouden gaan onderzoeken.

Donderdagavond was het de bedoeling geweest dat Johan Derksen zijn excuses zou aanbieden. Althans, dat stelde Talpa die middag. Talpa: "Onze conclusie is dat een welgemeend en oprecht excuus noodzakelijk is. De mannen delen die mening en hebben aangegeven dat zij dit vanavond live in het programma gaan doen."

Maar dat verliep niet helemaal volgens de planning voor Talpa. Wat Derksen vooral in het verkeerde keelgat schoot, was dat het voor hem voelde alsof hij in de uitzending 'een examen excuses maken' zat te doen. Daar had hij absoluut geen trek in. Of in zijn eigen woorden: "Lik mijn reet" en "Krijg het lazarus met je excuses, ik stop ermee."

Uitzwaaien

En nu is het dus definitief: Derksen kapt ermee. En Wilfred Genee en René van der Gijp net zo. Vandaag Inside zwaait dus, krap 4 maanden sinds de start, alweer af. Dit werd vanmorgen duidelijk in een gesprek dat de Talpa-coryfeeën voerden met de drie tafelheren.

Vanavond is er een aflevering van Het Roer Om te zien in het tijdslot van Vandaag Inside, en vanaf maandag worden dit herhalingen van Chateau Meiland. Precies waar de gemiddelde VI-kijker op zat te wachten, dus.

Nieuws
  • NU.nl
  • Brunopress