Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Justitie begint officieel aan strafrechtelijk onderzoek naar The Voice

Het Openbaar Ministerie gaat officieel onderzoek doen naar de zedenzaak rond The Voice of Holland.

Justitie begint officieel aan strafrechtelijk onderzoek naar The Voice

Vandaag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat er Strafrechtelijk onderzoek wordt gedaan naar vier verdachten naar aanleiding van een online uitzending van het programma BOOS. Er worden geen namen genoemd, maar hoogstwaarschijnlijk gaat het om de vier personen die in de uitzending werden besproken: Ali B, Jeroen Rietbergen, Marco Borsato en een anonieme medewerker bij The Voice of Holland.

"Door vijf personen is aangifte gedaan van mogelijk strafbare zedenfeiten tegen in totaal vier personen rondom TVOH”, staat geschreven op de site van het OM. “Het Openbaar Ministerie heeft deze aangiften onderzocht en beoordeeld. Besloten is om naar aanleiding van deze vijf aangiften verder strafrechtelijk onderzoek in te stellen. De vier aan TVOH verbonden personen tegen wie aangifte is gedaan, zijn als verdachte aangemerkt.”

Toekomst van het onderzoek

Het OM geeft in het bericht aan dat dit onderzoek geruime tijd in beslag zal nemen. Er moet een behoorlijk aantal mogelijke getuigen, evenals de verdachten zelf worden gehoord. “Na afronding van het onderzoek zal het Openbaar Ministerie beslissen of er voldoende bewijs is om de verdachten te vervolgen of dat dit niet het geval is en er afgezien wordt van vervolging. Als er besloten wordt tot dagvaarding van een of meer verdachten dan zal dat ook het moment zijn waarop er meer informatie gegeven kan worden over de verdenkingen. Het is dan vervolgens aan de rechter om een oordeel te vellen over de schuld van een verdachte.”

Extra aangifte

Tegen Ali B is kortgeleden nog een keer aangifte gedaan. Het is de derde keer dat de rapper beschuldigd wordt van verkrachting. Mogelijk is deze aangifte gedaan door zangeres Ellen ten Damme, die recent openbaar maakte dat ook zij een ‘geval van grensoverschrijdend gedrag’ meegemaakt had met Ali B.

Nieuws
  • Bruno Press