Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Ook Ellen ten Damme beschuldigt Ali B van seksueel grensoverschrijdend gedrag'

Ellen ten Damme heeft een jaar of tien geleden "een zelfde ervaring" gehad als de slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The voice of Holland.

ellen ten damme

Vrijdagavond vertelde zangeres Ellen ten Damme dat ze bijna tien jaar geleden 'een zelfde ervaring' heeft gehad als slachtoffers van seksueel overschijdend gedrag bij The Voice of Holland. De zangeres deed haar verhaal in het programma De Geknipte Gast van Özcan Akyol. In het programma noemde ze geen namen, maar volgens het AD zei ze eerder in een podcast dat het om Ali B gaat.

Het AD meldt ook dat de 54-jarige ten Damme er recent een verklaring over heeft afgelegd tegen de politie. Het incident zou acht jaar geleden hebben plaatsgevonden in Marokko tijdens de opnames van het AvroTros-programma 'Ali B en de Muziekkaravaan' waar de zangeres aan deelnam. De samenwerking in het programma resulteerde in het nummer 'Dit is wie ik moest zijn'.

In de televisie-uitzending van 'De Geknipte Gast' vertelde Ten Damme over haar ervaringen zonder namen te noemen omdat ze stelde dit niet sjiek te vinden. Toen presentator en interviewer Akyol vroeg of zij niet ook de maatschappelijke noodzaak voelt om haar verhaal te delen antwoordde ze: "Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen, maar ik ga dat waarschijnlijk wel doen, ja. Om die vrouwen van The Voice te steunen."

Podcast

In de podcast 'Aan de keukentafel' van drummer Sietse Huisman bracht Ten Damme het incident ook al ter sprake. Toen zij met Huisman in gesprek was over het Voice-schandaal, vroeg hij aan de zangeres of zij weleens iets soortgelijks heeft meegemaakt. "Ik weet er alles van", reageerde ze op deze vraag. "Er is een verhaal van mij dat helemaal geen geheim was en dat ik destijds ook heb verteld aan mijn omgeving. Dat gaat over Ali B. Ik vind hem echt een lul. Hij spoort echt voor geen meter en daar heb ik dus ook een verhaal over." Hoewel ze in de podcast wel vertelt dat er iets gebeurd is, gaat ze niet in op de details van de situatie. Wel gaf ze toe er destijds van 'in de war te zijn.' Ten Damme licht aan Huisman toe: "Jij bent in de war en vraagt je af: wat moet ik hiermee? En hij doet alsof er niets aan de hand is. Hangt de popiejopie uit. Ik dacht: wat ben jij een… Je hebt totaal niet in de gaten waar je mee bezig bent. Ik heb er ook wel iets van gezegd." Dit fragment is inmiddels uit de podcast geknipt, maar AD stelt in het bezit te zijn van de originele podcast.

Om deelnemers van the Voice en andere slachtoffers te steunen heeft de zangeres over de situatie een verklaring afgelegd bij de politie, meldt het AD.

Onder vuur

Sinds bij Tim Hofman in het online programma Boos meerdere vrouwen hun verhaal deden over seksueel overschrijdend gedrag van de rapper, ligt Ali B onder vuur. Er liggen twee aangiftes, waarvan één voor verkrachting. Tot nu toe heeft de rapper alle aantijgingen ontkend.

Nieuws
  • Brunopress