doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Slachtoffers schietpartij McDonald’s waren bekende horeca-broers

Gisteravond werden er in de McDonald’s in Zwolle twee mannen geliquideerd. Volgens getuigen gaat het om de broers Ali en Huseyin Torunlar, beide eigenaars van horecabedrijven.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-63d68bdbc1bdb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d68bdbc1bdb img{#fig-63d68bdbc1bdb img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-63d68bdbc1bdb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d68bdbc1bdb img{#fig-63d68bdbc1bdb img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-63d68bdbc1bdb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d68bdbc1bdb img{#fig-63d68bdbc1bdb img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-63d68bdbc1bdb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d68bdbc1bdb img{#fig-63d68bdbc1bdb img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Slachtoffers schietpartij McDonald’s waren bekende horeca-broers

De mannen van Turks-Koerdische afkomst zijn allebei afkomstig uit Zwolle. Huseyin was geruime tijd eigenaar van twee Grillrooms in de stad en de twee broers hadden veel familie en bekenden in de stad. “Kort nadat het nieuws van de schietpartij bekend was, stonden hier tot wel 200 mensen te rouwen. Daarna hebben we schermen neergezet om mensen op afstand te houden”, vertelde een woordvoerster van de politie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De politie wil nog niet bevestigen dat het om de twee broers gaat, maar geeft wel aan dat de slachtoffers 57 en 62 jaar oud zijn.

Het tweetal zat zo rond 18.00 hun maaltijd te eten toen een onbekende man het restaurant binnenliep. Getuigen melden dat hij eerst plaatsnam aan de tafel naast die van de twee broers, waarna hij schoten begon te lossen. Eén van de broers overleed ter plekke, nog voordat de hulpdiensten arriveerden. Er werd nog een poging gedaan om de andere man te reanimeren, maar dat was tevergeefs.

Kinderen aanwezig

Op het moment van de schietpartij waren er tientallen gasten en personeelsleden in de McDonald’s aanwezig. In de paniek die door de aanval ontstond, probeerden zij allemaal naar buiten te vluchten. “Het is een drama, zeker ook voor de gasten die hier gewoon zaten te eten. Binnen liggen nog poppen en happy meals”, vertelde een politiewoordvoerster.

Burgemeester Peter Snijders reageerde ook op de situatie: “Afschuwelijk wat hier is gebeurd. Ingrijpend voor de mensen die hier aanwezig waren. Het gaat om extreem geweld in een omgeving waar je dat niet verwacht. Ik heb gesproken met een aantal McDonald’s-medewerkers, die waren logischerwijs zeer geschrokken. We gaan nu zorgen voor nazorg.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws