Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Week vol schandalen voor de politie

Het leek zo’n goede week te worden voor de politie: er verscheen een juichend rapport waaruit bleek dat nog ‘slechts’ een op de vijf agenten te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag. Maar toen kwamen er toch nog vier schandaaltjes.

Week vol schandalen voor de politie

Zo werd er op maandag 21 maart bekend dat een leidinggevende van de eenheid Noord-Nederland is geschorst na een melding van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Zijn gedrag zou zijn begonnen in de periode voordat de medewerker in dienst trad bij de politie en zou mogelijk nog enige tijd hebben plaatsgevonden ten tijde van zijn aanstelling. Een dag later werd een medewerker van de politie-eenheid Zeeland-West Brabant aangehouden door de Rijksrecherche. Hij wordt verdacht van het lekken van informatie. Na een verhoor onderwerpen: computervredebreuk en het schenden van het ambtsgeheim werd hij naar huis gestuurd.

Weer een dag later is Jolande Oosterbaan uit Dordrecht volop in het nieuws. Ze is woedend op de politie omdat haar zoon Tim van der Boor (zie foto’s) is doodgeschoten door een arrestatieteam van de politie. Tegen Omroep Brabant doet ze haar verhaal: “Mijn zoon zat samen met zijn vriendin in een auto op het parkeerterrein bij een flat in Waalwijk. Ineens werd hun auto omsingeld door vier auto’s met leden van een arrestatieteam. Vervolgens is Tim door de ruiten van de auto heen doodgeschoten. Zijn vriendin is met een zak over het hoofd weggevoerd.” De twee hadden volgens de moeder alleen wat coke en wiet bij zich voor eigen gebruik en al helemaal geen wapen. Aan het einde van de week kwam daar nog het nieuws overheen dat vier medewerkers van het politieteam Walcheren op non-actief zijn gesteld. De vier hadden zich onwenselijk gedragen en waren onzorgvuldig omgegaan met geweldsmiddelen.