Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gevecht Badr Hari gestaakt na bizarre rellen op tribune Glory 80

Een bizar einde bij het kickboksevent.

Hari

Badr Hari heeft zijn gevecht tegen Arkadiusz Wrzosek bij het kickboksevent Glory 80 gisteravond niet af kunnen maken. Het gevecht dat plaatsvond in het Belgische Hasselt werd gestaakt nadat er rellen uitbraken tussen fans op de tribune.

Rellen

Hari en Wrzosek moest hun gevecht na twee rondes noodgedwongen staken. Aan het einde van de tweede ronde ging Hari neer door een knietje van Wrzosek. Hari wist nog voor de bel op te staan, maar de derde ronde zou nooit meer beginnen.

De spanningen in de Trixxo Arena liepen hoog op en dat was helaas dus niet alleen ín de ring zo. Fans van de twee kickboksers gingen elkaar tijdens de wedstrijd al te lijf. Er werden stoelen naar elkaar gegooid, waardoor er grote vechtpartij stond. Wrzosek en de trainers van beide vechters probeerden de boel nog te sussen maar dat mocht niet baten. De wedstrijd werd gestaakt.

Gestaakt

De rellen zorgden voor paniek onder overige supporters. Toeschouwers en journalisten vluchtten naar de dichtstbijzijnde uitgang. Vervolgens klonk de mededeling dat het gevecht niet meer hervat ging worden. Ook werd het langverwachte gevecht tussen Jamal Ben Saddik en Nederlanders Levi Rigters daardoor gestaakt.

Glory betreurt de ongeregeldheden en laten via social media weten hun excuses aan te bieden. "We bieden onze verontschuldigingen aan tegenover de fans die het einde van het gevecht van Hari en Wrzosek en het hele gevecht tussen Jamal Ben Saddik en Levi Rigters niet hebben kunnen zien. We willen ook sorry zeggen tegen de vechters die zo hard getraind hebben, zonder in actie te komen."

"Vechtsport is een sport van respect en eerlijke competitie, in en buiten de ring", zo luidt de verklaring van Glory.

Hooligans

Onder de fans van Wrzosek bevonden zich een aantal supporters van ADO Den Haag. Wrzosek zou fanatiek fan zijn van de Haagse club. Ook Poolse fans waren aanwezig. ADO Den Haag en de Poolse club Legia Warschau hebben een vriendschappelijke band.

Sport
  • NOS, AD
  • Brunopress, Twitter