Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bijzonder: bedrijf installeert 'rukhokjes' voor werknemers

Even 'stoom afblazen'.

Pods

*Afbeelding ter illustratie

Op de meeste kantoorvloeren mag je blij zijn als de koffie een beetje te pruimen is, maar dit bedrijf zorgt ervoor dat haar werknemers op alle fronten aan hun trekken komen. Letterlijk...

Het gaat om de 18+ website Stripchat. Het bedrijf heeft sinds kort heuse 'rukbunkertjes' geplaatst in het hoofdkantoor. De gunstige secundaire arbeidsvoorwaarde sluit wat dat betreft naadloos aan bij de werkzaamheden van het bedrijf, kunnen we wel stellen.

Trekhutjes

Binnen het kantoor op Cyprus kunnen de 200 werknemers nu gebruikmaken van de vier zogenaamde 'pods'. Dat zijn afgesloten capsules die voorzien zijn van allerlei technische snufjes, zoals een dik 4K-scherm, VR-headset, een comfortabele stoel, plus een eindeloze stroom 18+ content.

En niet te vergeten: een enorme doos tissues. Je wilt immers niet met je krent in het teelvocht van je collega plaatsnemen.

Betaald handkarren

De betaalde pauzes - wat een leven - mogen maximaal een half uurtje duren. Maar gezien de sjortijd van de gemiddelde man moet dat geen enkel probleem zijn. Overigens zijn de pods ook beschikbaar voor vrouwen, die daar rustig 30 minuten op hun deurbelletje mogen drukken voordat ze weer vol goede moed aan het werk gaan.

Waarom het bedrijf de pods heeft geïnstalleerd? Het idee is in coronatijd ontstaan. De lockdowns en andere maatregelen hebben de afgelopen periode voor flink wat stress gezorgd, waarna de firma op het lumineuze idee kwam de capsules te plaatsen. Als ultiem middel om even de druk van de ketel te halen, zeg maar.

Bizar
  • IFL Science
  • iStock