Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Berichten aanslagplegers Peter R. de Vries voorgelezen: ‘Bro, ik schiet die kk ding dwars door zijn kk lichaam’

Er zijn teksten voorgelezen uit een versleutelde smartphone die gebruikt werd door Kamil E. en Delano G. De vermoedelijke schutter, Delano, bleek uitgebreid te communiceren over de aanslag op Peter R. de Vries.

Berichten aanslagplegers Peter R. de Vries voorgelezen: ‘Bro, ik schiet die kk ding dwars door zijn kk lichaam’

Vandaag werd bij een zitting in de zaak rond de moord op Peter R. de Vries uitgebreid voorgelezen uit de berichten die vermoedelijke schutter Delano G. naar zijn opdrachtgever stuurde. De op Aruba geboren Delano was zelf niet aanwezig om de berichten aan te horen. Medeverdachte Kamil E. zat wel in de zaal.

De berichten geven een beeld van iemand die weinig moeite heeft met het plegen van een moordaanslag. "Bro ik schiet die kk ding helemaal door ze kk lichaam heen, die vieze kk hoer, hoofd alles laat hem daar als een sletje achter", schrijft Delano, als hij de opdracht krijgt om Peter R. de Vries om het leven te brengen. Later, nadat hij meerdere schoten op de misdaadverslaggever heeft afgevuurd, stuurt hij opnieuw enthousiast berichten. ‘Bro, die kogel ging dwars door zijn hoofd. Twee keer. Alles spoot. Kk mooi’ en 'bro, hahaha. Dwars door ze hoofd en lichaam. Hij is dood, kk doos. Alles spoot. Die bloed, iedereen gillen. Hij bewoog niks meer'.

"Het berichtenverkeer geeft inzicht in de werkwijze van de verdachten", concludeerde de officier van justitie. "Het gemak en de koelbloedige wijze waarop ze spraken en beschikten over leven en dood levert een macaber beeld op." Ook werden er foto's op de telefoon gevonden, waarin de twee verdachten schieten met een automatisch wapen. Volgens het OM is het allemaal een ‘blijk van bloeddorst’ van het tweetal.

Opdrachtgever

Eerder werden er ook al berichten uit de telefoon van Kamil E. en Delano G. aan het dossier toegevoegd. Daarin is ook te zien hoe het tweetal uitgebreid communiceert met een opdrachtgever, die hen onder andere een foto van Peter R. de Vries stuurt. "Deze hond moet je hebben", schrijft hij daarbij. Het is nog onbekend wie deze persoon, die in het dossier 'NN-*4429' wordt genoemd, precies is.

Zittingen

In mei vindt er nog een pro forma-zitting plaats tegen het tweetal, waarna de inhoudelijke behandeling begint. Dat gebeurt volgens de planning op 7 en 15 juni. De uitspraak staat op 7 juli gepland.