Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verdachte ‘Pino’ uit ‘Sesamstraat-kartel’ ontsnapt aan politie

Pino sluit zich voorlopig nog niet bij zijn Sesamstraat-vrienden in het cellenblok aan.

Verdachte ‘Pino’ uit ‘Sesamstraat-kartel’ ontsnapt aan politie

Een verdachte die bekendstaat onder de naam Pino wist onlangs ternauwernood aan de politie te ontsnappen. Dat meldt crimesite.nl aan de hand van een bericht van de advocaat van de man. Pino wordt onder andere verdacht van witwassen en grootschalige cocaïnehandel.

De crimineel dankt zijn bijnaam aan het feit dat hij lid is van het zogenaamde ‘Sesamstraat-kartel’, waarvan de leden elkaar onderling aanspreken met de namen van personages uit het gelijknamige televisieprogramma. “Dat kindervrienden Aart, Pino en Tommie en consorten een bijzondere band hebben, is bekend, maar dat het zo ver moet komen dat het Openbaar Ministerie hun moet vervolgen voor deelname aan een criminele organisatie is toch wel een teleurstellend dieptepunt”, sprak een zaaksofficier van justitie van het Landelijk Parket bij een zitting in het grotere proces 26Eufaula.

Laag tempo

In totaal bestaat de bende uit twintig leden. In 2019 werden ze allemaal opgepakt, maar door de trage gang van zaken in het proces kwamen ze allemaal weer op vrije voeten. Pas midden februari 2022 werden de eerste strafeisen bekendgemaakt. “7 verdachten, onder wie Koekie, Elmo, Ieniemienie en Ernie, hoorden gevangenisstraffen tot 6 jaar tegen zich eisen”, meldde het OM.

Hoewel de naam ‘Sesamstraatbende’ misschien niet al te serieus klinkt, gaat het volgens justitie om een ‘uiterst professionele en beroepsmatige’ criminele organisatie. “De verdachten vormden een onmisbare schakel in de zeer gewelddadige handel in cocaïne. De onschuldige bijnamen die zijn gebruikt door deze Sesamstraat bende doen op geen enkele wijze recht aan de maatschappij-ontwrichtende aard van hun handelen. Dat is uiterst kwalijk en strafbaar en moet worden bestraft.”

Zittingen

26Eufaula is nog in volle gang. Volgende week, op 7 en 8 maart, vinden belangrijke zittingen plaats tegen de vermeende leidinggevenden van het kartel. Op 13 april wordt de zaak van de laatste verdachte besproken, waarna de rechtbank Overijssel uitspraak zal doen. Naar verwachting zal dat op 26 april gebeuren.

Misdaad
  • crimesite.nl, OM
  • Videostill