doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

'Jaimie Vaes doet bewust geen aangifte tegen Lil Kleine vanwege masterplan'

Lil Kleine zat weliswaar drie dagen vast omdat hij zijn vriendin Jaimie Vaes zou hebben mishandeld, maar laatstgenoemde heeft nog geen aangifte gedaan tegen de rapper. Volgens een bron, 'een absolute insider', aldus De Telegraaf, is dat onderdeel van een strategie. De krant spreekt zelfs van een 'masterplan'.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-62c5b03b11d04 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c5b03b11d04 img{#fig-62c5b03b11d04 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62c5b03b11d04 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c5b03b11d04 img{#fig-62c5b03b11d04 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62c5b03b11d04 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c5b03b11d04 img{#fig-62c5b03b11d04 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62c5b03b11d04 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c5b03b11d04 img{#fig-62c5b03b11d04 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Lil Kleine

Afgelopen zondag plaatste professionele roddeltante Yvonne Coldeweijer een video op haar Instagram-account waarop te zien zou zijn dat Lil Kleine zijn vriendin Jaimie Vaes mishandelt door haar uit de auto te slepen en met haar hoofd tussen de autodeur te klemmen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Aangehouden

Nog dezelfde avond werd hij daarom aangehouden bij zijn eigen woning. Het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat ze Scholten verdenken van poging tot zware mishandeling en/of mishandeling.

Gistermiddag werd de rapper voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het Openbaar Ministerie verzocht om hem langer vast te houden, maar daar gaf de RC geen gehoor aan. Scholten is dus voorlopig op vrije voet, in afwachting van verder onderzoek. Het OM is daarop in hoger beroep gegaan. Jaimie heeft, voor zover bekend, geen aangifte gedaan van de vermeende mishandeling.

'Masterplan'

En over dat laatste doen de nodige geruchten de ronde. Van de vermeende mishandeling zijn beelden naar buiten gebracht die vermoedelijk gemaakt zijn door de beveiligingscamera's van het stel zelf. Alleen Scholten en Vaes zouden toegang hebben tot de beelden. De Telegraaf schrijft dat Vaes het filmpje vermoedelijk naar vrienden heeft gestuurd, waarna een van hen het weer heeft doorgestuurd naar Yvonne Coldeweijer.

Maar waarom heeft Jaimie Vaes eigenlijk nog geen aangifte gedaan? "Jaimie is er klaar mee en wil een goede regeling afdwingen", aldus een 'absolute ingewijde' tegen weekblad Privé. De verloofde van Lil Kleine zou volgens de bron ook überhaupt geen moeite hebben gedaan om erachter te komen wie het lek binnen haar vriendenkring is. "Dat maakt haar ook niet uit. De druk op Jorik is ermee opgevoerd, en dat komt haar goed uit."

Geld en een huis

Scholten kwam vorig jaar nog in het nieuws, omdat hij zijn vriendin mishandeld zou hebben in hun hotelkamer op Ibiza. Jaimie deed aangifte en Lil Kleine ging een nacht de cel in. Later bracht het stel een video uit, waarin ze samen ontkenden dat er sprake was geweest van geweld. De aangifte was op dat moment al ingetrokken.

Maar inmiddels zou Vaes er klaar mee zijn, aldus de ingewijde tegen Privé. "Ze wil een zo hoog mogelijke regeling voor zoon Lio en voor zichzelf, met een afkoopsom en een huis." Ze zou zelfs al bezig zijn met het zoeken van een huis. Vaes zou de dreiging van een aangifte dus gebruiken om haar onderhandelingspositie te versterken.

Daarnaast zou zij er volgens een bron geen baat bij hebben wanneer Lil Kleine echt voor langere tijd de bak in moet. Nu de lockdown grotendeels verdwijnt, zou de rapper weer veel knaken kunnen verdienen met optredens. Op die manier zou hij dan beter 'op afstand' voor haar en zoon Lio kunnen zorgen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws