Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Sneijder over ontslag Overmars: ‘Ze mogen mij wel benaderen’

Nu Marc Overmars uit Ajax is geknikkerd, moet er natuurlijk een opvolger komen. Wesley Sneijder ziet dat wel zitten.

Sneijder over ontslag Overmars: ‘Ze mogen mij wel benaderen’

Gisteren zaten we natuurlijk allemaal lekker op de bank voor een avondje Champion’s League. Terwijl iedereen de biertjes uit de koelkast haalde en de zakken met chips alvast klaarlegden, schoof Wesley Sneijder aan bij RTL om zijn zegje te doen over de stand van zaken in het voetbal. Daarbij ging het gesprek al snel in de richting van Marc Overmars en de zoektocht naar een opvolger bij Ajax. Dat baantje zag Sneijder toevallig wel zitten. “Ze mogen mij wel benaderen”, vertelde de voormalig profvoetballer aan tafel bij Humberto Tan.

Trainer

In het verleden leek Sneijder op weg te zijn naar een carrière als trainer, maar hij stopte al gauw met de trainerscursus van de KNVB. "Ik heb heel veel geprobeerd. Het trainersvak, het agentschap”, sprak hij daarover. “Maar ik denk toch dat ik meer de kant op wil van een managementsfunctie.”

Die functie hoopt Sneijder te vinden bij Ajax, maar daar zit wel een kanttekening bij. ”Ik ga het niet in mijn eentje te doen. Ajax is een groot bedrijf. Kijk, Marc kreeg ook dingen voor elkaar, omdat hij uit de voetballerij komt. Dan gaan deuren makkelijker open. Misschien zou ik het ook in die rol willen. Als uithangbord. Maar dan wel met iemand naast me, uit het bedrijfsleven. Om met me te sparren, die me kan helpen.”

Sport
  • Pro Shots