Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Commando werkte samen met mocro maffia’ - elitemilitair gearresteerd

Een 42-jarige militair is gearresteerd omdat hij banden zou hebben met de criminele organisatie van Ridouan T. Het gaat om één van de meeste gerenommeerde leden van het Korps Commando Troepen.

‘Commando werkte samen met mocro maffia’ - elitemilitair gearresteerd

De 42-jarige man, afkomstig uit Rotterdam, zou zich volgens justitie schuldig gemaakt hebben aan drugs- en wapenhandel. Volgens De Telegraaf zou de man zijn militaire kennis hebben gedeeld met leden van de mocro maffia. Hij gaf de criminele organisatie onder andere informatie over speciale operaties, wapens en tactieken.

Uitzonderlijke reputatie

Volgens De Telegraaf heeft de militair 20 jaar ervaring bij het Korps Commando Troepen (KCT), waar hij sergeant-majoor was. De man zou steevast een van de beste leden van de eenheid zijn geweest. Hij diende onder andere in Afghanistan, Libanon en Ivoorkust.

Vanwege zijn uitzonderlijke reputatie kreeg hij veel vrijheid om zijn werk te verrichten. Hij verbleef namens het KCT vaak in Suriname, waar hij betrokken zou zijn geweest bij het opzetten van een internationale faciliteit voor training van speciale eenheden. In Suriname zou hij mogelijk ook criminelen training hebben gegeven in het gebruik van vuurwapens.

Arrestatie

De man werd vorige week gearresteerd, waarna er huiszoekingen plaatsvonden bij twee woningen in Rotterdam en bij de kazerne waar de man in dienst was. Op 4 februari verscheen hij voor de rechter commissaris, die hem een voorlopige hechtenis van 14 dagen gaf.

Volgens een woordvoerder van het Ministerie van Defensie is er sprake van een ‘ernstige zaak’. Ook wordt er aangegeven dat de militair gedurende het onderzoek is geschorst. Verder wordt er geen inhoudelijk commentaar gegeven.

Misdaad
  • iStock