Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Marc Overmars vertrekt bij Ajax wegens grensoverschrijdende berichten

De directeur voetbalzaken heeft de club per direct verlaten.

Marc Overmars vertrekt bij Ajax wegens grensoverschrijdende berichten

Marc Overmars is linea recta vertrokken bij Ajax. Op de website van de Amsterdamse club staat een verklaring, waaruit duidelijk wordt dat de directeur voetbalzaken meerdere keren ongewenst gedrag heeft vertoond. "Het gedurende een langere periode versturen van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega's ligt ten grondslag aan zijn besluit om te stoppen”, staat geschreven op de site.

Overmars zelf reageert op de site ook op de situatie. "Ik schaam me kapot. Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk.”

"Ik bied mijn excuses aan. Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax. Dit heeft ook grote impact op mijn privésituatie. Daarom verzoek ik iedereen mij en mijn gezin met rust te laten."

Edwin van der Sar

Overmars is voor het besluit nog in gesprek gegaan met Edwin van der Sar, met wie hij nauw samenwerkte. Ook de raad van commissarissen was bij die gesprekken betrokken.

"Marc en ik spelen sinds het begin van de jaren negentig samen, eerst bij Ajax en toen bij Oranje en we zijn nu alweer bijna tien jaar collega's in de directie van Ajax", reageerde Van der Sar op de site. "Dat stopt nu heel abrupt. We zijn hier bezig met iets heel moois, dus voor iedereen die Ajax een warm hart toedraagt zal dit nieuws ook een klap zijn. Maar onze ambities blijven overeind."

"Ik voel me vanuit mijn rol ook verantwoordelijk om de collega's te helpen. Een veilig werkklimaat is heel belangrijk, voor iedereen bij Ajax. We gaan daar de komende tijd nóg meer aandacht aan besteden."

Sport
  • Pro Shots