Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jan Roos: 'Ik hoor de hele dag door: hé papzak, hé vetzak, hé smeerpijp'

Op het YouTube-kanaal Roddelpraat van Jan Roos en Dennis Schouten nemen de twee alles en iedereen op de hak. Jan weigert dan ook zelf in een slachtofferrol te kruipen wanneer hij op straat beledigingen of verwensingen naar zijn hoofd geslingerd krijgt.

Jan Roos

Roddelpraat heeft inmiddels een aardige schare fans weten te verzamelen: het YouTube-kanaal nadert op dit moment zelfs de 200.000 volgers. In de wekelijkse uitzendingen bespreken Jan Roos en partner in crime Dennis Schouten alle sappige ontwikkelingen op het gebied van showbizz, influencers, ruzietjes en meer.

Eigenlijk op z'n RTL Boulevards, maar dan met snoeiharde en vaak politiek incorrecte grappen. Over de mentale staat van Gordons hondje Toto, Patty (Patty, Patty) Brard, Marco Borsato en alle grote of opvallende sterretjes op het internet. En niet te vergeten: zichzelf en elkaar.

'Hé vetzak!'

In een interview met NPO Radio 1 vertelt Roos dat hij zelf vaak zat allerlei beledigingen of scheldkanonnades richting zijn hoofd geslingerd krijgt. Dat is volgens de voormalig politicus echter geen reden om dan maar in de slachtofferrol te kruipen. Integendeel.

"Ik ben nog nooit zo dik geweest in mijn leven als nu", legt hij uit. "Ik hoor de hele dag door: hé papzak, hé vetzak, hé smeerpijp. Is dat leuk? Nee, al heb ik het zelf gedaan. Maar dan ga ik toch niet zeggen: is er misschien een televisieprogramma dat mij uitnodigt zodat ik kan vertellen dat in in mijn zieltje ben geraakt? Grow some balls, doe therapie, zoek een baantje waar je niet de hele dag wordt geconfronteerd met andere meningen."

'Meteen een held'

Een van de terugkerende rubriekjes in het online programma draagt de naam 'Transformers', over het reilen en zeilen van transgender-influencers in Nederland. De filosofie van Roddelpraat is dan ook: 'Grappen worden over alles en iedereen gemaakt. Of je nu dik, dun, transgender, hetero, lhbtq, blank of donker bent. Wat dat betreft is iedereen gelijk.'

Roos: "In Nederland is het nu zo dat als je Piet heet en je laat je verbouwen en noemt jezelf dan Anja, dan ben je meteen een held. Nou nee, je bent een foutje van de natuur dat rechtgezet is."

Wat de content-maker zelf zou doen als zijn eigen zoons 'uit de kast' zouden komen als transgender? "Als één van de twee of allebei zeggen: pap, we willen een meisje worden, dan stop ik al mijn geld erin en maak ik twee prachtige wijven van ze", legt hij uit. "Alleen als ze vragen: vind je dat normaal? Nee, dat niet, maar het is helemaal goed zo. De vraag is: ben je leuk of niet leuk. En dan maakt het niet uit dat je je piemel eraf laat snijden."

Entertainment
  • RTL Boulevard
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl