Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dennis Schouten en Jan Roos uit Televizier-verkiezing gezet: 'Wij accepteren dit dus niet'

Jan Roos en Dennis Schouten, geestelijk vaders en presentators van het online programma Roddelpraat, trekken ten strijde tegen de Gouden Televizier-Ring 2021. De twee zijn namelijk door de organisatie uit de verkiezing voor 'Beste Online Serie' gekegeld. Gecanceld, zoals dat tegenwoordig heet.

Roddelpraat

De Televizier-Ring en -Sterren worden elk jaar uitgedeeld aan de beste programma's op tv en internet. Althans, de beste volgens het publiek. De Televizier-Ring is immers een publieksprijs want de kijker bepaalt. Tot op zekere hoogte dan. Waarom tot op zekere hoogte? Nou, Roddelpraat is dinsdag door de organisatie van Televizier van de lijst geschrapt.

Roddelpraat

In Roddelpraat bespreken Jan Roos en Dennis Schouten alle sappige ontwikkelingen op het gebied van showbizz, influencers, ruzietjes en meer. Eigenlijk op z'n RTL Boulevards, maar dan met snoei- maar dan ook snoeiharde grappen. Over de mentale staat van Gordons hondje Toto, Patty (Patty, Patty) Brard en alle grote of opvallende sterretjes van het internet. En niet te vergeten: zichzelf en elkaar.

Met succes, mag gezegd worden. Het Youtube-kanaal groeide het afgelopen jaar als kool en heeft inmiddels bijna 130.000 abonnees. Volk dat volop geniet van de kwajongensachtige en rebelse wijze waarop de twee tegen het bekende mediawereldje in Hilversum aan trappen.

'Beledigend'

Kortom, Roddelpraat heeft fans. Fans die het programma met online stemmen alsnog op de lijst van Televizier wisten te krijgen. Jan en Dennis stonden daar in eerste instantie helemaal niet op, maar het programma werd door de vele stemmen via de optie 'vrije keuze' alsnog aan de lijst toegevoegd. Tot grote vreugde van het roemruchte duo zelf.

Maar aan dat plezier kwam dinsdag abrupt een einde. Vlak voor de opening van de laatste stemronde - alle programma's beginnen nu weer op nul - werd Roddelpraat alsnog uit de verkiezing gekegeld. Op de Roddelpraat-website publiceerde het programma het bericht waarin hen dit werd medegedeeld.

Uit die mail: 'We vinden dat het programma Roddelpraat (kwetsbare) groepen en personen in de samenleving consequent in een hoek zet en beledigt. Daarom zijn we van mening dat een dergelijke serie niet moet meedingen naar een prijs als deze.'

Jan en Dennis trekken ten strijde

Einde verhaal? Zeker niet. Roddelpraat onderneemt stappen tegen Televizier. Jan Roos tegen SBS: "Wij hebben overleg gehad met onze advocaat. Er komt gewoon een kortgeding, want wij accepteren dit dus niet. Die hele prijs en al die mensjes bij elkaar, het interesseert me helemaal geen ene duvel. Maar dat betekent niet dat ik uitgesloten dien te worden. Want dat is discriminatie en dat doet pijn."

Zijn Twentse wederhelft Dennis Schouten lacht en denkt dat het wel goedkomt. "We gaan die rechtszaak winnen en dan staan we uiteindelijk alsnog met de prijs, die we daarna wegflikkeren!"

Entertainment
  • Roddelpraat, Shownieuws
  • Videostill Roddelpraat