Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

McDonald's experimenteert met hometrainers in vestigingen

Flink doortrappen als je quitte wilt spelen wat calorieën betreft.

McDonald's

McDonald's, je weet wel, van de dikke burgers, vette frietjes, mierzoete shakes en meer heerlijk snackvoer waarvan je aderen dichtslibben, experimenteert met hometrainers in enkele Chinese vestigingen.

Opladen

Dit werd bekend nadat een filmpje viraal ging waarop een meisje een dikke beker frisdrank naar binnen klokt terwijl ze zit te zweten op een McBike.

Nep? Zeker niet. McDonald's heeft inmiddels zelf bevestigd dat ze aan het experimenteren zijn met het concept. Dat zou schijnbaar helemaal passen binnen het voornemen minder CO2 uit te gaan stoten. Via de fietsen laad je volgens de Mac namelijk 'op een natuurlijke manier' je telefoon, laptop en andere elektrische apparaten op.

Schuldgevoel

Tot zover de klimaatbabbel. Een tweede reden die 'De Gouden M' geeft voor het plaatsen van hometrainers, is als middel tegen schuldgevoelens die mensen krijgen wanneer ze zich volproppen met fastfood. Je zwoegt het er immers direct weer af.

Althans, zo voelt het wanneer je al fietsend een groot Big Mac-menu met een xl cola en twee extra frietsaus in je giechel propt. Schade van zo'n menu: 1.024Kcal. Met een snelheid van 15 km/h fiets je dat er in 3,5 uur weer af. Weet je direct hoelang je in zo'n snackschuur moet blijven zweten om quitte te spelen.

Of en wanneer de McHometrainers ook naar Nederland komen, is niet bekend. We houden u op de hoogte.

Bizar
  • Taiwan News
  • iStock/Lacheev