Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man zegt dat 'ie z'n broer is om politie voor de gek te houden, broer blijkt te worden gezocht

Zo nu en dan delen we een internetklassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen nog een keer de moeite waard is. Met vandaag uit december 2021: oepsie.

Broer

Foto ter illustratie, niet de man in kwestie

Het gaat om Jason Chia Junjie. De 40-jarige Singaporees werd er tijdens een verkeerscontrole uitgepikt door de politie en gaf vervolgens de naam van z'n broer op.

Chia Junjie had namelijk eerder een rijverbod opgelegd gekregen en mocht daarom geen motorrijtuigen besturen. Met zijn list probeerde hij de politie om de tuin te leiden. Dat pakte echter iets anders uit dan gepland.

Broer werd gezocht

Broerlief bleek namelijk ook een boefje en werd derhalve gezocht door de autoriteiten. Jason werd dan ook direct aangehouden en afgevoerd naar het bureau.

Eenmaal ter plekke kwamen de agenten erachter dat ze met een andere Chia Junjie te maken hadden, waarop Jason alsnog vervolg werd voor zijn daden.

20 jaar niet rijden

De straf die hij opgelegd kreeg, bleek niet mals. Op 13 december besloot de rechtbank dat de identiteitspikker negen weken moet brommen in de cel. Daarnaast mag hij de komende twintig jaar geen motorrijtuig besturen. Mocht hij straks weer op vrije voeten komen en tóch een ritje willen maken in z'n bolide, dan is het wellicht veiliger om zich voor te doen als een braver familielid. Z'n oma of zo.

Bizar
  • Crime Nieuws
  • iStock/lisafx