Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Drugsdealers verloten kerstpakketten met coke, hasj, alcohol en tabak onder klanten

Zo nu en dan delen we een internetklassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het delen de moeite waard is. Met vandaag uit december 2021: Fijne feestdagen!

Kerstpakket

Kerst staat weer voor de deur en dat betekent voor velen van ons weer een ongevraagde kartonnen doos met volkoren pasta, potjes pesto, soepstengels, een flessie vreselijke wijn, zeevruchten pralines en een notenkraker op de keukentafel. Bedankt baas. Kunnen we wat mee.

Drugsdealers

Toch blijkt dat er ook spannendere kerstpakketten worden vergeven tijdens de feestdagen. In de Spaanse stad Murcia, bijvoorbeeld. Daar werden twee jaar terug iets voor kerst tijdens een huiszoeking niet alleen verschillende soorten drugs aangetroffen, maar ook inschrijfformulieren voor een kerstloterij.

Het plan van de dealers was om geschenkmanden te verloten onder hun klandizie. De inhoud van de kerstpakketten: coke, hasj, alcohol en een dikke ham van acht kilo. Kortom, prima ingrediënten om het een avond met de schoonfamilie uit te houden.

Opgepakt

Helaas voor alle deelnemers werden de pakketten nooit verloot; bij de inval pakte de politie twee mannen op - hoogstwaarschijnlijk de organisatoren van de feestelijke loterij. Daarnaast werd er een kweekinstallatie ontmanteld en 165 wietplanten, zes kilo wiet en nog wat cocaïne en hasj in beslag genomen. De klanten moesten het dus helaas alsnog doen met sloffe soepstengels en volkoren macaroni.

Bizar
  • HLN
  • iStock/NikolayPeev