Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nieuwe plannen: straks ook alcohol drinken bij winkels, kappers, tuincentra e.d.

Proost!

Alcohol

De nieuwe plannen van Rutte IV liggen op tafel. Nou ja, eerder een soort voorlopig overzicht met belangrijke thema's, voornemens en initiatieven.

'Blurring'

Zo ook het plan om meer bedrijven toestemming te geven alcohol te schenken. Kleding- en boekenwinkels, bijvoorbeeld. Of tuincentra en kappers.

'Blurring', heet dat. Oftewel, het toestaan dat winkels een soort mengvorm worden tussen retail (winkels in allerlei soorten en maten) en horeca, of dienstverlening (zoals de kapper) en horeca.

In de woorden van het kabinet: "We staan mengformules toe door het reguleren van 'blurring' in winkelgebieden op een verantwoorde manier waarbij we streng toezien op alcoholmisbruik."

Stukje beleving

Shoppen en zuipen dus. Een stukje beleving dat meer mensen richting de winkelstraat moet lokken, zodat fysieke winkels beter kunnen concurreren met de online webshops.

Natuurlijk, je kunt altijd met een blik pils richting bol.com surfen, maar wellicht is een tripje richting lokale klusshop wel net zo aantrekkelijk als je daar met een borrel in je hand over de boormachine-afdeling kunt kuieren.

Het was al bekend dat de VVD al jaren pleit om winkels meer vrijheid te geven wat betreft het schenken van alchohol. Het blijft echter afwachten of, en zo ja wanneer de plannen worden doorgezet.

Nieuws
  • RTL Nieuws
  • iStock/Vadimguzhva