Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zoeken naar Christo

Waar menig christen dezer dagen op zoek is naar Jezus, jaagt de politie op Christo. Christo Hülters welteverstaan. De Brabander is de meest gezochte man van Nederland, zo maakte Europol bekend.

Zoeken naar Christo

De Europese politieorganisatie publiceerde vorige week zijn jaarlijkse EU Most Wanted-lijst. Er staan 62 voortvluchtigen op de lijst, waarvan slechts één Nederlander.

Christo Hülters (40) uit Bergen op Zoom is al spoorloos sinds zaterdag 27 juni 2015.

Die avond schoot hij tijdens een feestje in Halsteren, waarbij twintig volwassenen en kinderen aanwezig waren, twee mannen van dichtbij neer.

De aanleiding was futiel: volgens verklaringen van getuigen was er in een nabijgelegen speeltuin ruzie tussen de dochter van een van de latere slachtoffers en een neefje van Hülters.

Het jochie zou een paar keer een bal tegen het hoofd van het meisje hebben gegooid. Toen de vader van het meisje verhaal kwam halen, schoot Hülters hem in zijn buik en – nadat hij ineen zakte – ook nog eens in zijn rug. Een vriend van het slachtoffer, die iets riep in de trant van ‘wat doe jij nou?’, kreeg te horen dat hij zijn ‘kankermuil’ moest houden, ‘of wil hij er ook één?’ Waarop Hülters ook de tweede man van dichtbij in zijn buik schoot.

Hülters, die zich ook wel Cristo Hermans liet noemen, verliet het feestje en hierna is nooit meer iets van hem vernomen. Hij werd bij verstek veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de dubbele moordpoging. De zaak loopt nog in hoger beroep. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van Hülters. Hij is 1,84 meter lang en heeft grijs/ groene ogen en donkerblond haar.

Misdaad
  • Interpol