Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM gaat Quincy Promes vervolgen voor poging tot doodslag

De 29-jarige voetballer wordt ervan verdacht op een familiefeest zijn een neef in de knie te hebben gestoken. In november 2020 deed het slachtoffer aangifte.

Promes

De steekpartij, waardoor de neef van Quincy Promes zwaar letsel aan zijn knie overhield, vond in de zomer van 2020 plaats, tijdens een familiefeest in Abcoude. "Iedere andere verdachte in deze relatief eenvoudige zaak was allang voor de rechter gebracht", meldde Yehudi Moszkowicz afgelopen juni al in De Telegraaf. Moszkowic vertegenwoordigt het slachtoffer in deze zaak.

"Er is meer dan voldoende bewijs, onder meer aangedragen door twee ooggetuigen, om tot strafvervolging over te gaan", aldus de advocaat destijds tegen de krant.

Eind mei 2021 werd het dossier eindelijk door de politie richting het OM gestuurd. Iets meer dan twee maanden later werd de 'voorgenomen beslissing' genomen om tot vervolging over te gaan. Voordat het proces echt kon starten, werden echter nog enkele onderzoekswensen van de advocaat van de verdachte - Gerard Spong - toegekend. Dat is inmiddels achter de rug en dus kan het proces nu echt los.

International

Ten tijde van het incident stond Promes nog onder contract bij Ajax - inmiddels Spartak Moskou - en was daarnaast international. Zijn laatste wedstrijd voor Oranje speelde de aanvaller tijdens het EK van afgelopen zomer. In totaal speelde Promes 50 interlands.

Inmiddels maakt de voetballer geen onderdeel meer uit van de selectie van het Nederlands elftal en dat gaat op korte termijn ook niet gebeuren, liet bondscoach Louis van Gaal weten. Niet zolang de zaak rondom het steekincident nog speelt. Van Gaal "Ik stel geen spelers op die in zo'n situatie zitten."

De zittingsdatum is nog niet bekend.

Nieuws
  • NOS, AD, De Telegraaf
  • www.brunopress.nl