Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Limburgse jeugdwerker organiseerde Fight Club voor kwetsbare jongeren

Een Limburgse jongerenwerker is aangehouden omdat hij zijn cliënten aangezet zou hebben tot geweld. De jongeren moesten elkaar voor een Fight Club-achtige film in elkaar rossen. 

Limburgse jeugdwerker organiseerde Fight Club voor kwetsbare jongeren

De 44-jarige Sjef Z., medewerker van welzijnsorganisatie Trajekt, zit de komende maanden in voorarrest voor zijn unieke manier van werken. De begeleider van kwetsbare jongeren liet zijn cliënten namelijk met elkaar op de vuist gaan, terwijl hij het allemaal met een camera liet vastleggen. Het einddoel zou een film moeten zijn die qua karakter moest lijken op de Amerikaanse kaskraker Fight Club.

De opnames van Sjef Z. zullen echter nooit voor een bioscoophit gebruikt worden, want op 6 oktober werd hij bij zijn woning gearresteerd. Daarnaast werd een aantal jongeren gearresteerd op verdenking van mishandeling.

Volgens 1Limburg is het niet de eerste film die Sjef Z. in naam van Trajekt in elkaar heeft geknutseld. Eerder was hij betrokken bij het maken van Oonder Drök, een film over de gevaren van groepsdruk.

Verschillende verhalen

Het onderzoek naar Sjef Z., wiens voorarrest inmiddels met drie maanden is verlengd, is nog in volle gang. "We horen allerlei uiteenlopende verhalen van jeugd en ouders”, vertelde Ward Vijgen, directeur van Traject, in een interview. De organisatie doet zelf geen aangifte vanwege het lopende onderzoek. Ook ondernemen ze nog geen actie tegen hun medewerker. "Dat we zijn geschrokken is evident. Maar er ligt nog geen veroordeling. We kijken naar wat er straks op tafel ligt. Dat kan variëren van onschuld tot iets anders. Voorlopig nemen we dan ook geen beslissing over bijvoorbeeld een schorsing of andere maatregelen."

Bizar
  • Videostill