Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gerard Joling over genderneutrale wc's: 'We slaan door'

Genderneutrale toiletten? Een X in je paspoort in plaats van een M of een V? Gerard Joling vindt het allemaal veel te ver gaan, aldus de flamboyante zanger aan tafel bij talkshow HLF8. 'Dat gaat toch veel te ver.'

Gerard Joling

Of het nu gaat om de verhuizing van Goor naar Dubai, of over de sluiting van de horeca door Hugo de Jonge, Gerard Joling is zeker niet op z'n mondje gevallen. De maatschappelijke discussie over genderneutraliteit en dergelijke is daar ook zeker geen uitzondering op, bleek tijdens de uitzending van HLF8.

'Word ik ook zo moe van!'

Talkshowhost Johnny de Mol had de Topper uitgenodigd in zijn programma, evenals ADO Den Haag-supporter John van Zweden. Laatstgenoemde bracht het onderwerp 'genderneutrale toiletten' ter sprake, met daarbij de boodschap dat hij zich er behoorlijk aan stoorde. Reden genoeg voor Geer om ook even zijn hart te luchten.

"Word ik ook zo moe van!", aldus Joling. "We leven in een prachtig land, als je niet in het goede lichaam zit kun je transformeren naar een vrouw, of een man, en dan ga je naar de pisbak of naar het ene toilet."

Volgens de zanger is het allemaal niet zo ingewikkeld: "Je gaat óf naar het herentoilet óf naar het damestoilet, want je bent of dame of heer."

'X'

Presentator Johnny de Mol haakt in op de uitspraken van Geer en begint over paspoorten met een X, in plaats van een M of een V - mensen die zich man noch vrouw voelen kunnen tegenwoordig zo'n kruisje laten zetten op hun identiteitsbewijs. "Naja, dat gaat toch veel te ver", reageert 'mister Shine'. "We slaan veel te door."

Entertainment
  • RTL Boulevard
  • Patrick van Emst/Brunopress.nl