Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ouders krijgen na Alex, Axel, Xela, Lexa, Xael, Xeal, Exla, Leax, Xale, Elax en Alxe nóg een kind

Wanneer je ouders ervan overtuigd zijn dat het alfabet uit slechts vier letters bestaat...

Naam

Het is heus: Gwenny Blanckaert (32) en haar man Marino Vaneeno (39) hebben elf kinderen die allemaal een naam hebben die bestaat uit dezelfde vier letters. En heugelijk nieuws: d'r komt een telg bij. De laatste, als het goed is.

Dozijn

In een interview in de Krant Van West-Vlaanderen uit 2019, toen de teller nog op negen stond, gaven Marino en Gwenny aan dat ze graag twaalf kinderen zouden willen. "Twaalf in een dozijn is toch leuk?" aldus vader Marino. Toch snapt hij ook wel dat niet iedereen staat te springen om twaalf kinderen op de wereld te zetten. "Ieder doet wat hij wil", zegt hij "Het is voor ons een bewuste keuze."

X,A,E en L

Goed, twaalf stuks, dat is op zich al bijzonder. Maar wie de namen van de koters hoort, weet direct dat paps en mams een vaste formule hebben wat namen betreft. Elke naam bestaat namelijk uit de letters x, a, e en l.

Dat begon met Alex. "Mijn stiefvader heet Alex en naar hem hebben we de oudste vernoemd", vertelt Marino. En de dertienjarige Alex heeft inmiddels tien broertjes en zusjes, die allemaal een naam dragen met dezelfde letters.

Van oud naar jong: Alex (13), Axel (12), Xela (11), Lexa (10), Xael (9), Xeal (8), Exla (5), Leax (4), Xale (2), Elax (1) en Alxe (0,5).

7 - 5

De twaalfde telg ziet dus in april 2022 het levenslicht. "Het wordt een jongetje", verklapt Gwenny. "Dat zal de eindstand op 7-5 brengen. Zeven meisjes en vijf jongetjes."

Hoe het menneke gaat heten? Vast iets van Exal, Axle of Laxe. Al zou het natuurlijk wel een bak zijn als de twaalfde gewoon Jan-Roelof heet. Of Bert.

Bizar
  • <a href="https://kw.be/" target="_blank" rel="noopener noreferrer nofollow">Krant Van West-Vlaanderen</a>, DVV, AD
  • Videostill KVWV