Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Saskia's secrets: Elke klant z’n bijnaam

Uit de editie van woensdag 4 januari 2023: Saskia van bureau Deepest Secrets en haar belevenissen. Dit keer: klanten en hun bijnamen. “’Robert wil spelen’ gaf aan een dame te willen om mee te spelen. Een uitdrukking die ik vrij walgelijk vind. Als je wil spelen, ga je maar naar de speeltuin.”

Saskia

Wie een dame van plezier naar zijn huis of hotelkamer laat komen, doet dat graag discreet. Wij gaan dus heel discreet met klantinformatie om. Maar ja. We moeten wel iets in ons systeem zetten natuurlijk.

We gebruiken daarom bijnamen. En die zijn vaak zo vreemd dat niemand kan vermoeden welke man bij welke naam hoort. Een tipje van de sluier. Sommige klanten krijgen een naam die iets met hun werk te maken heeft: ‘de bokshandschoen’ verkoopt bokshandschoenen, ‘de kaasboer’ verkoopt kaas, ‘RSE’ werkt bij RSE en is daar zo trots op dat het zijn profielfoto is. Dat is allemaal nog wel logisch. Maar we hebben ook een ‘directeurtje’ die absoluut geen directeur is. Hij zou het wel willen, denk ik. Misschien zou hij zelfs gevleid zijn als hij wist hoe wij hem op kantoor noemen. Maar geloof me, het is niet positief bedoeld. Deze man praat alsof hij de baas van alles is. Heel onaantrekkelijk en superirritant. Lelijk is hij bovendien, maar dat heeft dan weer niks met zijn bijnaam te maken.

We hebben ook een ‘advocaatje leef je nog’, wiens bijnaam uiteindelijk wel heel toepasselijk bleek. Deze advocaat boekte mij geregeld, tot ik ineens niks meer van hem hoorde. Heel lang. Normaal googel ik klanten niet, maar ik werd naar deze toch wel nieuwsgierig. Bleek dat ie kanker had. Oeps, sorry voor die bijnaam. Gelukkig liep het goed af. Hij heeft me vorige week nog geboekt en aan alles was duidelijk: het advocaatje leefde nog. Gelukkig.

Er zijn ook bijnamen die eigenlijk nergens op slaan: ‘vishal’ appte voor het eerst naar de dame van de planning toen zij net in de vishal stond. En ‘dibbes’ is een man van 59 die zich gedraagt alsof hij 120 is. Ouwe dibbes dus, verbasterd tot dibbes.

‘Robert wil spelen’ gaf in zijn eerste contact met de planning aan een dame te willen om mee te spelen. Een uitdrukking die ik persoonlijk vrij walgelijk vind. Als je wil spelen, ga je maar naar de speeltuin, wij zijn escorts en we spelen niet.

Sommige klanten krijgen een bijnaam waaraan je ze alleen kunt herkennen als je ze wel heel goed kent. Over ‘dinosauruspiemel’ schreef ik al eerder. En ‘slurfje’ is een man die zijn bijnaam aan zijn voorhuid te danken heeft.

‘Dunning Kruger’ vindt zichzelf helemaal geweldig. Toen ik bij hem was, wilde hij de hele nacht met me praten over de zin van het leven en zo. Een week later wilde hij het intelligentste meisje van het bedrijf, dus stuurde de planning een dame die zichzelf reteslim vindt. Na twee uur waren ze allebei volledig over de zeik. Hij vond dat zij zelf niet in de gaten had hoe dom ze eigenlijk was en zij vond van hem precies hetzelfde. Deze ‘aandoening’ wordt ook wel het Dunning Kruger-syndroom genoemd. Vandaar.

Vaak gaat een bijnaam over geld. ‘Joost te duur’ heeft al minimaal vijftig keer geappt naar de planning. Hij wil 60 euro voor een dame betalen, maar hij doet er dan wel een pakje coke bij. En oh ja, hij is heel gezellig. Onze planner heeft al vijftig keer gezegd dat hij zijn gezelligheid beter naar de hoeren kan brengen, omdat hij voor 60 euro bij ons niks krijgt. Maar hij blijft het proberen. Misschien hoopt hij dat we ineens van gedachten veranderen, maar Joost als je meeleest: ik heb nieuws voor je, het gaat hem echt niet worden. Hoe gezellig je ook bent.

‘Jack arme stakker’ heeft nog nooit een dame van ons op bezoek gehad. Hij appt wel vaak naar de planning, stelt allemaal vragen, plant een afspraak, maar komt vervolgens nooit over de brug als hij een aanbetaling moet doen. ‘Saxofoon’ is ook zo’n jongen. Hij boekt eens per jaar en is de andere 364 dagen van het jaar de planning aan het appen over de details van die ene afspraak. Hij is overigens vernoemd naar de straat waar hij woonde, niet naar de vorm van zijn leuter. Gelukkig voor hem en ons.

‘Bullshit Eindhoven’ beweert altijd dat er iets mis is met zijn bank en dat het daarom nooit lukt met zijn aanbetalingen, ook bij hem is nooit een dame van ons op bezoek geweest en ‘Pof’ dacht na één date dat hij die keer daarna wel op de pof kon boeken, want ik ‘kende hem nu toch’.

We hebben een ‘Café de Kwartel’, voor een man die altijd een dame naar zijn eigen café laat komen en daar in een van de zaaltjes met haar vreemdgaat terwijl zijn barpersoneel in het café staat te bedienen.

‘Horney corney’ is zo geil dat hij me bijna wekelijks laat komen en dan hebben we ook nog een ‘Downie’ en een ‘Dikke’, maar dat zijn dan weer bijnamen die ik niet hoef uit te leggen, denk ik.

VOLGENDE WEEK: MARCO VROEG OM ANILINGUS

Lifestyle
  • Hans Toonen en Hans Wientjes