Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Den Haag gaat reclames voor auto's en vliegreizen in bus- en tramhokjes verbieden

Binnenkort zie je geen posters meer van het nieuwste BMW-modelletje of een vliegreis naar Fuerteventura in de Haagse bushokjes. De gemeente Den Haag verbiedt reclames voor 'fossiele producten'.

Reclame

Het besluit werd gisteren genomen door de Haagse gemeenteraad, nadat de Partij voor de Dieren een voorstel daartoe had ingediend.

'Levensbedreigend'

Plekken waar het verbod straks geldt: alle tram- en bushokjes binnen de gemeente Den Haag. Adverteerders die zogenaamde 'fossiele producten' willen slijten, dus eigenlijk alles waarbij er brandstof de lucht in wordt geschoten, mogen dat niet meer doen op plekken rond het openbaar vervoer.

"Fossiele producten zijn letterlijk levensbedreigend voor toekomstige generaties", aldus Partij voor de Dieren-fractievoorzitter Robert Barker tegen Omroep West. "Toch word je overspoeld met reclames voor vliegreizen en nieuwe benzineauto's."

Samenvattend: zonvakanties en vierwielers met uitlaat zijn volgens Barker de moordenaars van Moeder Aarde. Hij ziet het reclameverbod dan ook als "een eerste stap".

Nieuws
  • NOS, Omroep West
  • Unsplash