Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

1 op de 3 mensen met relatie vindt eigen partner meest irritante persoon die ze kennen

Snurken alsof er een compleet tropisch regenwoud wordt omgezaagd, scheten laten die meer gas bevatten dan de provincie Groningen, slordig zijn: er zijn genoeg redenen om je he-le-maal kapot te ergeren aan iemand. En wat blijkt? De meest irritante persoon die je kent, zou maar zo dichterbij kunnen zijn dan je denkt.

Irritatie

Tenminste, als we een nieuw onderzoek onder een paar duizend mannen en vrouwen mogen geloven. Daarbij werd onder andere gevraagd naar de meest irritante persoon die ze konden bedenken. Conclusie: maar liefst een derde van alle personen met een relatie vulde zonder blikken of blozen zijn of haar eigen partner in. Niks Martien Meiland, geen Gordon. Nee, gewoon de liefde van hun leven.

Scheten laten, snurken en meer

Ook opvallend: die groep ergert zich zelfs een vijfde van de dag aan de ander. Mocht dit volk dus acht uur slapen, en de overige zestien uur met hun eigen partner doorbrengen, dan komt dit neer op zo'n drie uur en twaalf minuten pure ergernis. Lekker dan.

Waar al die frustraties vandaan komen? Ook daar is naar gevraagd. De top vijf: darmgas laten ontsnappen (en dan al helemaal als het hoofd van de ander onder de dekens gedrukt wordt), snurken, veel geluid maken, onbeleefd zijn en een puinzooi achterlaten.

Ook door tv-programma's heen lullen blijkt een bron van irritatie te zijn. Over kapsels van voetballers bijvoorbeeld, precies op het moment dat Sierd de Vos tijdens de wedstrijd uitlegt waar je de beste bocadillo de calamares van Madrid scoort. Een doodzonde.

Maar ik hou wel van je

Toch zorgen al die vervelende eigenschappen niet enkel voor haat en nijd. Sterker: 41 procent van de ondervraagden zou z'n partner niet eens veranderen als dat zou kunnen. Het maakt ze tot wie ze zijn, zo is de gedachte.

Kanttekening: het onderzoek is gedaan door wetenschappers in dienst van LG Electronics, als perfecte gelegenheid om onder andere noise canceling-oordopjes aan de man te brengen. Met René le Blanc in je oren hoor je immers het gezever van je partner niet.

Lifestyle
  • Mirror, LG
  • iStock, AntonioGuillem