Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jongens van 15, 17 en 19 opgepakt met 11,5 kg xtc, 10 kg crystal meth en 750 gr. amfetamine

Tijdens een controle aan de Nederlands-Duitse grens heeft der Polizei drie Nederlandse tieners opgepakt. In de auto waarin de jongens zaten vond de politie meerdere soorten harddrugs. Straatwaarde van de aangetroffen pakketten: 800.000 euro.

Drugsvangst

De aanhouding vond plaats aan de A40. De jongens waren op dat moment richting de Duitse stad Duisburg in de deelstaat Noordrijn-Westfalen aan het rijden om de drugs via de post richting het Verenigd Koninkrijk te versturen. Dit onder de noemer 'voedingssupplementen voor krachtsport'. En nu zul je van sommige van die stoffen ongetwijfeld meer kilogrammen bankdrukken, de pakketten bevatten allesbehalve creatine of eiwitpoedertjes met vanillesmaak.

Na nader onderzoek bleek het te gaan om 11,5 kilo xtc, 10 kilo crystal meth, 750 gram amfetamine. Ietsjes meer dan een voorraad voor eigen gebruik dus. Naast de drugs had de 17-jarige Nederlander ook nog een kapmes bij zich.

Zowel de oudste van het stel (19) als de jongen met het kapmes zitten nog vast in Duitsland. De 15-jarige uit Alkmaar afkomstige jongen is inmiddels door z'n ouders opgehaald.

Misdaad
  • Telegraaf
  • Pro Shots/imago