Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Eerste DNA-bewijs tegen Ridouan T. gevonden

Er is voor het eerst fysiek bewijs gevonden dat Ridouan T. linkt aan een liquidatie. Zijn DNA is volgens De Telegraaf gevonden op de plaats delict.

Eerste DNA-bewijs tegen Ridouan T. gevonden

Het DNA van Ridouan T. is gevonden op een kogelhuls die werd aangetroffen op de plek waar in 2014 Samir ‘Babbel’ Jabli werd geliquideerd. Het OM maakte al in 2015 bekend dat T. één van de verdachten was voor de dood van Jabli, net als voor de vergismoord op Mohammed Alarasi en de liquidatie van Rinus Moerer, die in datzelfde jaar plaatsvonden. Kroongetuige Nabil B. verklaarde ook dat T. verantwoordelijk was voor de moorden op Alarasi en Jabli. Later bleek dat de liquidatie van Roerer mogelijk in opdracht van de Schiedammer René F. gepleegd zou zijn, en dus niet door de bende van T.

Niet ten laste gelegd

Het DNA-spoor op de kogelhuls is het eerste fysieke bewijs dat T. linkt aan een liquidatie. Zijn advocaat, Inez Weski, geeft echter aan dat de forensische waarde van het materiaal onduidelijk is. “Er is verder niets over cliënt in die zaak betreffende Jabli, welke zaak dan ook niet aan cliënt wordt verweten”, vertelde Weski in een reactie.” Hij wordt daar dus niet voor vervolgd. Helaas wordt het dossier gevuld met meer van dit soort nietszeggend materiaal dat dan weer blijkbaar naar derden moet worden gelekt.”

Weski verwijst naar het feit dat de moord op jabli T. niet ten laste is gelegd voor de rechtbank. Dat was justitie in eerste instantie wel van plan, maar op de verklaring van B. na was er geen verder bewijs.

Misdaad
  • parool.nl, crimesite.nl