Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

29-jarige man uit Libië rijdt twee keer in op politieagenten in Zandvoort

Op woensdagavond heeft de politie in Zandvoort een 29-jarige man uit Libië aangehouden. De man reed tot twee keer toe in op politieagenten en bekogelde even daarvoor vanuit zijn auto een aantal handhavers met bierflesjes.

Zandvoort

Op woensdagavond kwart voor negen kreeg de politie een melding. Handhavers hadden problemen met een automobilist op de Boulevard Barnaart in Zandvoort, en eenmaal ter plekke bleek dat de man in kwestie de handhavers met bierflesjes had bekogeld vanuit zijn auto. Rond zijn voertuig was de grond bezaaid met glas.

De boel escaleerde

Toen agenten hem wilden aanspreken, kwam er geen reactie. De 29-jarige Libiër zat op dat moment nog achter het stuur van zijn voertuig. In plaats van het gesprek aan te gaan met de politie, startte hij zijn auto, gaf gas en scheurde achteruit. Meerdere politiemensen moesten aan de kant springen om niet geraakt te worden.

In een tweede poging de man te laten stoppen, werd pepperspray ingezet. Ook dat mocht niet baten. De man gaf nogmaals gas en scheurde dit keer vooruit, waarop de agenten wederom aan de kant moesten springen om niet onder de auto te belanden.

Alsnog ingerekend

Ver kwam de op de vlucht geslagen automobilist overigens niet. Na botsingen met meerdere auto's, waaronder een geparkeerde politieauto, kwam hij tot stilstand. Op dat moment werd de man ingerekend en afgevoerd naar het bureau. Zijn auto moest gezien de schade worden weggesleept. Net als de in prak gereden politieauto.

De politie vermoedt dat de man onder invloed was, maar omdat hij weigerde mee te werken aan een adem- of bloedtest, hebben de agenten dat niet kunnen vaststellen. Er wordt nader onderzoek gedaan naar het voorval.

Misschien ook voor jou:
Nieuw 'relevant beeldmateriaal' van mishandeling Mallorca beschikbaar
Nieuws
  • NOS, Politie.nl
  • Pro Shots/MaRicMedia