Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Lange Frans: ‘Ik spuug Lubach in z’n gezicht als ik hem tegenkom’

Het botert niet tussen Arjen Lubach en Lange Frans. Als de twee elkaar ooit face to face tegenkomen, laat de rapper dat merken ook.

Lange Frans: ‘Ik spuug Lubach in z’n gezicht als ik hem tegenkom’

Sinds Arjen Lubach in zijn tv-programma Zondag met Lubach kritiek uitte op Lange Frans is het bergafwaarts gegaan tussen het tweetal. In de uitzending over de Fabeltjesfuik beschuldigde Lubach de rapper ervan een complotdenker te zijn - Lange Frans heeft zo zijn wilde theorieën over corona, politiek etc. - en vroeg YouTube om actie te ondernemen tegen de artiest.

Drie dagen later was het raak en werd het account van Lange Frans in het geheel verwijderd. Ook zijn oude muziek werd daarbij van de site geknikkerd. YouTube kwam vervolgens met een verklaring op de proppen waarin stond dat het besluit gebaseerd was op basis van hun ‘communityrichtlijnen’ en dat de uitzending van Zondag met Lubach er niks mee te maken zou hebben, maar dat vonden Lange Frans en zijn achterban moeilijk te geloven.

Mislukte rapper

Waar de ruzie vandaan komt? Daar heeft Lange Frans wel zijn ideeën over, die teruggaan tot het prille begin van Lubach zijn carrière, toen hij nog als rapper aan de slag ging voor onder andere Koefnoen.

“Lubach kan aardig rappen als hij in een veilige radio-omgeving zit. Dan kan Lubach zo’n theatraal rapje doen”, zegt Lange Frans daarover in gesprek met WILD FM-dj Patrick Kicken. “Maar, kijk... Lubach is natuurlijk een mislukte Lange Frans. Als hij het had gemaakt in de hiphopscene, dan was hij nooit grapjas geworden, waarschijnlijk. Maar dat is dus blijkbaar niet gelukt. Dat is volgens mij ook een beetje waar de schoen wringt, of zo.”

Spugen

Een oplossing voor de vete is nog niet gevonden. “We hebben nog gesproken over een gesprek, maar dat durfde hij toch niet te doen”, onthult Lange Frans in het gesprek met Patrick Kicken. Als die vraagt of de rapper nog steeds een hekel heeft aan Lubach, antwoordt hij: “Nou, kijk. Een hekel is een groot woord. Maar, ik spuug hem wel in zijn gezicht als ik hem tegenkom, hahaha.”

Entertainment
  • BrunoPress