Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Frankrijk verplicht coronapas voor horeca

Het Franse parlement stemde vannacht voor de verplichting van een coronapas voor toegang tot horecazaken, sommige winkels en lange reizen per trein of vliegtuig.

Frankrijk verplicht coronapas voor horeca

Het Franse Parlement kondigde minder dan een week geleden aan dat er een stemming zou komen over een nieuwe wet die een coronapas verplicht voor toegang to horecazaken en andere drukbezochte locaties. In het verleden was de pas al verplicht voor musea, bioscopen en andere evenementenlocaties. Maandagochtend werden ook de nieuwe maatregelen goedgekeurd.

De nieuwe plannen voor de zogenaamde ‘gezondheidspas’ gelden voorlopig alleen nog voor volwassenen. Vanaf 30 september moeten kinderen ook een pas op zak hebben om horecagelegenheden etc. binnen te mogen. Om de pas te krijgen is eerst een bewijs van vaccinatie of een negatieve coronatest nodig. Dat geldt ook voor toeristen uit Nederland.

De maatregel duurt in eerste instantie tot 15 november. Daarna kan het verlengd worden, afhankelijk van ‘de situatie omtrent het virus’.

Protest

Direct vanaf de aankondiging van de maatregel is er hevig tegen geprotesteerd. Minstens 160.000 mensen kwamen verdeeld over verschillende steden in opstand tegen het besluit. Zij eisten minder overheidsbemoeienis en vrijheid om hun eigen keuzes te maken met betrekking tot vaccinatie.

Macron gaf echter geen gehoor aan hun eisen. Hij liet weten dat demonstraties toegestaan zijn, maar dat ze ‘het coronavirus niet weg laten gaan’.

Nieuws
  • france24.com
  • Pro Shots