Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gijzelnemers nemen twee mensen gevangen en eisen… pizza

Bijzondere bezigheden in een Zweedse bajes. Twee gevangenen gijzelden twee cipiers en eisten twee dingen: vrijlating en pizza.

Gijzelnemers nemen twee mensen gevangen en eisen… pizza

Die hele Heineken-ontvoering van ons was natuurlijk wel spannend en historisch, maar dat valt allemaal in het niet bij het spektakel dat afgelopen week plaatsvond in de extra-beveiligde inrichting ten zuiden van Stockholm. Daar wisten twee gevangenen gewapend met scheermessen een stel cipiers bij hun nekvel te grijpen, waarna ze dreigden de nekken van hun bewakers door te snijden.

Het tweetal was bereid om hun gijzelaars te laten leven, maar daarvoor hadden ze wel twee voorwaarden: een helikopter voor hun vlucht naar de vrijheid en - wat toch wel redelijk opmerkelijk te noemen is - pizza’s met kebab voor hen en twintig medegevangenen.

Galgenmaal

Na even wikken en wegen besloot de politie om de lokale Italiaan dan maar te bellen en de geëiste pizza’s te laten bezorgen. In ruil daarvoor lieten de gevangenen de eerste cipier los. Niet veel later werd ook de tweede gevangenisbewaker in veiligheid gebracht. Voor de twee gevangenen was het geen succes, want die ontsnapping via helikopter heeft nooit plaatsgevonden. In plaats daarvan krijgen ze ongetwijfeld een verzwaarde straf. Maar hé: ze hadden in ieder geval pizza.

Bizar
  • Linda
  • Unsplash