Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Nabil B. had motief om Wiersum wat aan te doen’

Maandag zaten Moreno B. en Giërmo B. de rechtbank als verdachten voor de liquidatie van Advocaat Derk Wiersum. Zij zouden liever zien dat de zaak aan wordt gehouden, want lang niet alle toegewezenen zijn gehoord.

‘Nabil B. had motief om Wiersum wat aan te doen’

De twee verdachten wezen er onder andere op dat kroongetuige Nabil B., van wie Wiersum de advocaat was, nog geen verklaring heeft afgelegd. B. is al langere tijd niet aanwezig geweest bij het Marengo-proces, naar eigen zeggen vanwege zijn medische toestand.

Ruzie en bedreiging

B. is juist een mogelijke verdachte voor de moord op zijn advocaat. Althans, dat menen Moreno en Giërmo. Zij wijzen erop dat B. en Wiersum de dag voor de moord ruzie met elkaar hadden gehad. Volgens de advocaat die de kroongetuige destijds samen met Wiersum bijstond, zou de ruzie echter niet veel voorgesteld hebben. “Het was een zakelijk conflict dat nog diezelfde dag is bijgelegd.”

Advocaat Jacques Taekema van Giërmo B. gaf nog meer opvallende informatie over de kroongetuige. Zo vertelde hij over een interview met Oscar Hammerstein, die tijdelijk de rol van Wiersum overnam en B. enige tijd bijstond. Volgens Hammerstein zou de kroongetuige hem bedreigd hebben, nadat de advocaat weigerde een in beslag genomen telefoon terug te brengen naar de cel van B. “Dan zul je een heel andere kant van mij leren kennen”, zou de kroongetuige vervolgens gezegd hebben.

Peter R. de Vries

Naast Nabil B. werd ook Peter R. de Vries opgeroepen om te getuigen. Dat gebeurde overigens nog voor de aanslag op de misdaadverslaggever, een gebeurtenis die nauw samenhangt met de rest van deze zaak. De Vries is al de derde vertrouwenspersoon van Nabil B. die is aangevallen. Voor de moord op Wiersum en de aanslag op De Vries werd ook de broer van de kroongetuige vermoord.

Misdaad
  • telegraaf.nl
  • Pro Shots