Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zeeleeuw bestormt veld, legt voetbalwedstrijd stil

Geen sexy streakers of Greenpeace-parachutisten op het veld dit weekend. In plaats daarvan kwam een zeeleeuw de show stelen.

Zeeleeuw bestormt veld, legt voetbalwedstrijd stil

Kun je eindelijk weer een fatsoenlijk potje voetballen zonder dat je anderhalve meter afstand moet houden tijdens je tackles of iets dergelijks, wordt je wedstrijd verstoord door het lokale marineleven. Het gebeurde een groep jeugdspelers in het Nieuw-Zeelandse Dunedin, waar een lokale zeeleeuw even aan kwam hobbelen. Voor het fluitsignaal lag hij gewoon nog lekker te bakken in de zon naast het veld, dat op loopafstand van het strand is, maar na het eerste balcontact schoof het zeedier over de zijlijn om van het sportplezier mee te kunnen genieten.


Helaas voor de maritieme voetbalfan werd de wedstrijd meteen stilgelegd, waarna de twee teams naar een ander veld vertrokken. Daar liet de zeeleeuw zich echter niet door stoppen: die strompelde namelijk gewoon mee, waarna hij zich nog 45 minuten met het balspel bleef bemoeien. Pas daarna dook hij het water weer in.


De twee voetballende teams konden wel om de situatie lachen. “Tja, het is niet de schuld van de zeeleeuw dat onze velden zo dicht bij het strand liggen”, meldde de vader van één van de voetballers. Toch zouden ze volgende keer liever gewoon weer een streaker zien.

Bizar
  • hln.be
  • Twitter