Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Britse vlogger verklaart zichzelf Koreaan na oogoperatie

Vlogger, Youtuber en influencer Oli London laat het internet ontploffen met een coming out video. In het filmpje komt de Brit namelijk niet alleen uit de kast als non-binair, maar ook als Koreaan.

Koreaan

London zegt al jaren te worstelen met kwesties rondom gender en identiteit, maar laat in de video van afgelopen zaterdag voor het eerst weten zich noch man noch vrouw te voelen. Eerder iets ertussenin. De Youtuber somt daarbij voor het gemak even de nieuwe gewenste aanspreekvormen op: they/them/Korean/Jimin.

'They' en 'them' worden wel vaker gebruikt door mensen die zeggen zich als non-binair te identificeren. Het wordt pas echt spannend bij 'Korean' en 'Jimin'. Want ja, het is heus: Oli gaat naar eigen zeggen voortaan door het leven als Koreaan. En voor degenen die niet weten waar die Jimin voor staat: Park Jimin is een lid van de retepopulaire K-pop band BTS. De oud-Brit voelt zich dus blijkbaar niet enkel Koreaans, maar tevens een specifieke Koreaanse popzanger. Volgt u het nog?

'Ik identificeer me niet als Brit'

"Ik weet dat mensen mij niet snappen, maar ik identificeer me als Koreaan en zo zie ik er nu ook uit", legt Oli Jimin na de recente oogoperatie uit. "Pride Month leek me het juiste moment hiervoor. Mensen die op een andere manier uit de kast kwamen hebben mij de moed gegeven dit zelf ook te doen."

Tot slot zegt de influencer zich meer zichzelf te voelen na deze zogenaamde 'raciale transitie'. Aan de reacties onder de video en op de rest van het wereldwijde web is echter te zien dat lang niet iedereen zo enthousiast is over de coming out van de zelfverklaarde Aziaat.

Misschien ook voor jou:
Man dreigt McDonald's op te blazen wegens ontbreken van dipsaus bij zijn nuggets
Bizar
  • RTL Nieuws
  • Videostill ©YouTube @Oli London
  • Oli London