Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bilal Wahib biedt excuses aan bij Op1

Het was de eerste keer sinds het ongeval in maart dat de acteur zijn gezicht op televisie liet zien.

Bilal Wahib biedt excuses aan bij Op1

Zanger en Mocro Maffia-acteur Bilal Wahib was gisteren aanwezig bij Op1 om zijn excuses aan te bieden voor een incident dat plaatsvond in maart. Via Instagram Live daagde hij een minderjarige jongen uit om zijn geslachtsdeel te laten zien. Binnen de kortste keren volgde er een enorme lading commentaar, waarna Bilal televisie en andere media uit de weg ging. Gisteravond liet hij voor het eerst weer van zich horen.

Hele harde klap

Bilal begon het gesprek door zijn excuses aan te bieden aan het slachtoffer en zijn familie. Daarna vertelde de rapper kort over de manier waarop hij alles ervaarde: “Het grappige was eigenlijk dat ik op het moment dat ik het deed niet wist dat ik fout zat. En daarna een hele harde klap had gekregen in m'n gezicht.” Achteraf realiseerde Bilal echter dat hij fout zat. “Ik heb het zelf verpest, en heb er nachten van wakker gelegen”, vertelde hij tijdens de talkshow.

Toen hem gevraagd werd wat zijn moeder van de actie had gevonden, schoot Bilal vol: “Ik kon haar niet meer aankijken”, vertelde hij. De acteur en rapper zei ook nog sorry tegen Oussama Ahammoud, een bevriende acteur die tijdens de livestream aanwezig was. “Ik heb ook zijn carrière verpest”, vertelde Bilal.

Terugkeer in de media

Direct na de livestream werd Bilal persona non grata in de Nederlandse media. Platenlabel Top Notch nam afstand van de rapper. BNNVARA en NPO Zapp, waar Bilal een aantal programma’s voor maakte, stopten de samenwerking met de rapper en zijn uitzending van Rooijakkers over de vloer werd ook geannuleerd. Daarnaast lieten verschillende radiozenders weten dat ze geen platen van Bilal meer zouden draaien. Pas vorige week was op 3FM voor het eerst weer een nummer van de rapper te horen. Daarnaast verschijnt Bilal als acteur binnenkort voor het eerst weer op het grote doek. Hij speelt een rol in Meskina, een film met onder andere Soundos el Ahmadi en Maryam Hassouni

Entertainment
  • trouw.nl, Shownieuws, Op1
  • Bruno Press