Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Filipijnse president: ‘Vaccineren of je gaat de bajes in’

De Filipijnse Mark Rutte houdt het niet bij vaccinatiebewijzen of gele coronaboekjes. Mensen die in zijn land weigeren om een spuit in de arm te laten zetten, mogen wat hem betreft de bajes in.

Filipijnse president: ‘Vaccineren of je gaat de bajes in’

“De keuze is aan jou: vaccineer je of ik laat je opsluiten.” Dat is klare taal, recht uit de toespraak van de Filipijnse president Rodrigo Duterte, die de bevolking live op televisie toesprak na een matige opkomst bij de vaccinatiecentra in de Aziatische eilandstaat. Op de Filipijnen is elk vaccin van Spoetnik tot Pfizer goedgekeurd, maar niet meer dan een paar procent van de bevolking heeft een spuit gekregen.

Dat is tegen het zere been van de president, die tijdens zijn oproep nogal uit zijn slof schoot. “Als je niet ingeënt wil worden, dan laat ik je oppakken en steek ik de naald persoonlijk in je achterste”, sprak hij. In de Filipijnen is het echter helemaal niet verplicht om een vaccin te nemen, dus die celstraf is vooral bluf. De minister van justitie was er dan ook als de kippen bij om te zeggen dat het geen ‘serieus’ dreigement zou betreffen en Duterte gaf nog even uitleg: “Begrijp me niet verkeerd, er is een crisis in dit land”, verklaarde de president. “Ik ben gewoon boos dat Filipino’s niet hebben gereageerd op de oproep van de regering.”

Nieuws
  • ad.nl, telegraaf.nl
  • Bruno Press