Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Overvallen bedrijf liet beveiliging en 'miljoenen aan goud' zien in video

Het bedrijf Schöne Edelmetaal in Noord-Amsterdam, dat afgelopen woensdag werd overvallen, maakte kortgeleden een video waarin ze onder andere de beveiligingssluis laten zien waar de wagens van het waardetransport naar binnen rijden.

Overvallen bedrijf liet beveiliging en 'miljoenen aan goud' zien in video

Miljoenen aan GOUD & ZILVER in onze handen! Dat is de titel van de video waarin influencer JayJay Boske op bezoek gaat bij Schöne Edelmetaal. De presentator krijgt in de video goudstaven met een waarde van ruim 630.000 euro in zijn handen gedrukt. Boske en zijn medepresentatrice zien daarnaast nog een trolley vol goudstaven en baren zilver langsrijden en in een montage in de video worden nog talloze andere waardevolle spullen getoond.

Op een gegeven moment komt er nog een medewerker van de Amsterdamse beleggingsfirma Gold Republic langs om over de handel in goud te vertellen. “Dat we hier mogen filmen is eigenlijk heel bijzonder”, merkt hij op een gegeven moment op. “Ik snap wel dat, als je dit hebt gezien, je toch wel eens een kijkje wilt nemen”, zegt Boske midden in de video.

Inbraak

De woorden van Boske waren een rake voorspelling van afgelopen woensdag, toen een groep criminelen een overval pleegde op een waardetransport bij het bedrijf. Het wakkerde meteen de discussie aan of het wel verstandig is om je weelde tentoon te stellen. René van der Gijp sneed het onderwerp al aan nadat een groep mannen een poging deed om hem in zijn auto te beroven en nog eens na de overval op de woning van Eran Zahavi. De PSV’er had kort daarvoor met zijn vrouw op Instagram foto’s van hun dure horloges geplaatst.

Uit het onderzoek naar de zogenaamde ‘Rolexbende’ bleek al dat criminelen de Instagram van beroemdheden nauwlettend in de gaten houden. Als er gepronkt wordt met juwelen en dure horloges, is het voor hen vaak een signaal om toe te slaan.

Misdaad
  • Parool
  • Unsplash