Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Een laffe daad

Zouden we hen op een idee gebracht hebben?

Een laffe daad

Een paar weken geleden stond er een groot verhaal in Panorama over de zorgwekkende overvallen en aanvallen op (de gezinnen van) professionele voetballers. Bij Franse clubs als Olympique Marseille en Paris Saint-Germain, maar ook bij Engelse en Spaanse clubs is momenteel een trend gaande die even simpel als laf is. Als de club waar een speler voetbalt moet spelen, is hij niet thuis. De dieven maken van die zekerheid gebruik door op dat moment in te breken in de woning van de voetballer. Vaak zijn z’n vrouw en kinderen nog wel aanwezig. Dat leidt dan tot hachelijke momenten.

Vorige week overkwam het gezin van PSV-speler Eran Zahavi zoiets. Op zondag, toen de spelersbus van PSV onderweg was naar Tilburg, drongen twee twintigers het huis van de Israëlische spits binnen. Daar waren zijn drie kinderen en zijn vrouw.

Onder bedreiging van een vuurwapen werden de kinderen en de vrouw vastgebonden en hun monden afgeplakt met tape. Besef even wat een drama dat moet zijn geweest voor hen. De twee zouden op de fiets zijn aangekomen bij de woning en ook weer zo zijn weggegaan. De buit zou bestaan uit geld en persoonlijke eigendommen.

Een doodzieke, laffe daad.

Misdaad
  • Bruno Press