doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Johan Derksen ergert zich aan 'rancuneuze, irritante, achterbakse' Pierre van Hooijdonk

Het botert al een tijdje niet tussen Johan Derksen en Studio Voetbal-analist Pierre van Hooijdonk. Die laatste liet zich de dag voor de uitzending van Veronica Inside kritisch uit over trainer Dick Advocaat en dat schoot bij Derksen in het verkeerde keelgat.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Johan Derksen ergert zich aan 'rancuneuze, irritante, achterbakse' Pierre van Hooijdonk

De problemen begonnen volgens Derksen bij Arno Vermeulen, die Advocaat had uitgenodigd om met hem en Van Hooijdonk bij Studio Voetbal voor het EK aan de slag te gaan. Advocaat sloeg het aanbod af en in een interview vertelde de Feyenoord-trainer dat de aanwezigheid van Van Hooijdonk daar een reden voor was. Arno Vermeulen zegt echter dat Advocaat simpelweg liever bij Veronica Inside zou gaan zitten en dat Van Hooijdonk niets met het besluit te maken zou hebben gehad. Hij vond dan ook dat de trainer zijn excuses aan zou moeten bieden aan Pierre.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

“Ik geloof niet dat ze daar bij Studio Voetbal bestand zijn tegen nederlagen en tegenvallers”, reageerde Derksen. “Dick gaat ergens anders zitten en de wereld is plotseling te klein.” Bovendien zou Advocaat volgens de VI-analist ‘groot gelijk’ hebben in zijn keuze om niet bij Van Hooijdonk aan te willen schuiven: “Toen die hypocriete Van Hooijdonk speler was, heeft hij altijd maar de kleedkamer geterroriseerd. Altijd heeft hij die jonge jongens geprobeerd af te maken en af te zeiken. Alleen Robin van Persie had schijt aan hem en dat vond hij dan heel erg vervelend. Hij is bovendien al het hele jaar stelselmatig bezig om Dick af te zeiken. Hij zou een gedateerde trainer zijn en iemand die de data-specialist niet serieus neemt. Nou, Van Hooijdonk is gewoon een woordvoerder van de data-specialist.”

Rancuneus

Daarna gaat Derksen verder in op wat volgens hem de oorzaak is van de vete tussen Advocaat en Van Hooijdonk. “Van Hooijdonk heeft een aantal rancuneuze mensen binnen Feyenoord die vinden dat hij het daar bij Studio Voetbal op tafel moet leggen, en dat doet hij iedere week trouw. Het is gewoon een hele nare, rancuneuze, irritante, achterbakse klootzak.”

En daar houdt het commentaar nog niet op: “Weet je wat ook zo vals is van Pierre?”, oppert Derksen dan. “Hij is zo onrechtvaardig. Hij zegt dat Dick zijn spelers zou afbranden. Nou dat vind ik dus helemaal niet. Ik vind hem na wedstrijden juist altijd nog vrij genuanceerd." Ook René van der Gijp en Jan Boskamp vallen hun collega bij, waarna het stof neerdaalt, alhoewel dat ongetwijfeld wel weer vanaf kamp Studio Voetbal terug zal komen waaien.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws