doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Ex-model eist 65 miljoen van Ronaldo vanwege vermeende verkrachting

Cristiano Ronaldo heeft een gepeperde rekening ontvangen. Kathryn Mayorga, de vrouw die meent dat de voetballer haar jaren geleden verkracht heeft, eist 65 miljoen aan schadevergoeding.  Dat zou blijken uit verschillende gerechtelijke documenten.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Ex-model eist 65 miljoen van Ronaldo vanwege vermeende verkrachting

Inmiddels is het elf jaar geleden dat Ronaldo in een nachtclub in Vegas het Amerikaanse model Kathryn Mayorga ontmoette. De Portugese stervoetballer was destijds op vakantie met zijn zwager en neef en verbleef in een behoorlijk prijzige suite in het Palms Casino Resort, compleet met uitzicht over The Strip. Volgens Mayorga stond Ronaldo na een paar drankjes te popelen om haar dat uitzicht te laten zien, waarna het tweetal hals over kop naar zijn suite vertrokken zou zijn.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Eenmaal in het luxeparadijs aangekomen zou Ronaldo het model aangeboden hebben om hem te vergezellen in de jacuzzi, waar ze voor bedankte, omdat ‘haar jurk dat niet zou overleven’. Ronaldo zou haar vervolgens meegesleept hebben naar de badkamer voor een setje droge kleren, waarbij hij de woorden ‘Ik ben een goede jongen, nou ja, op één procent na dan’ zou hebben uitgesproken. Daarna zouden de twee gezoend hebben, waar wat Mayorga betrof de grens ook zou hebben gelegen. Ronaldo scheen het daar echter niet mee eens te zijn, want volgens de verklaring van Mayorga heeft hij het model daarna verkracht.

Ronaldo ontkent stellig dat zoiets ooit gebeurd zou zijn. Uit foto's van de wolken paparazzi die altijd om hem heen hangen blijkt wel dat de twee elkaar gesproken zouden hebben, maar daar zou het ook bij gebleven zijn. Opmerkelijk genoeg bood Ronaldo het model in 2010 wel 375.000 dollar zwijggeld aan. Mayorga accepteerde en bleef acht jaar lang op de achtergrond, maar brak haar stilte in 2018 met de opkomst van de #MeToo-schandalen.

60 getuigen

Nu wil de vrouw uit Vegas opnieuw naar het gerechtshof stappen, met een veel hogere inzet dan toen. Het zou gaan om 20 miljoen voor de geleden schade, 20 miljoen voor schade die haar in de toekomst nog te wachten staat en nog eens 20 miljoen smartengeld. Daarbij komen nog extra onkosten van 5 miljoen en zo hoopt Mayorga een slordige 65 miljoen binnen te hengelen. Zelfs Ronaldo kan dat niet met één jaarsalaris betalen. Ook kondigt het model een enorme cast aan getuigen aan. 60 verschillende mensen zouden voor de rechter hun verhaal moeten houden, waaronder uiteraard Ronaldo zelf. Die houdt zich verder stil, maar zijn advocaat Peter Christiansen wil nog wel reageren op de affaire die hij ziet als één grote poppenkast: “Deze claim slaat nergens op. Mijn cliënt ontkent alle beschuldigingen, precies zoals hij dat de laatste tien jaar al gedaan heeft."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws