Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Crowdfunding voor kinderen Ruinerwold sleept 350.000 euro binnen

Vorige week werd nog bekendgemaakt dat de kinderen van Ruinerwold bijna 100.000 euro misgelopen waren, maar daar hoeven ze zich nu niet langer druk om te maken.

Crowdfunding voor kinderen Ruinerwold sleept 350.000 euro binnen

Dit weekend werd er een inzamelingsactie gestart voor de kinderen die jarenlang door hun vader gevangen werden gehouden in een boerderij in het Drentse Ruinerwold. Het doel was om voor ieder kind 30.000 euro bij elkaar te sprokkelen - 270.000 euro in totaal. De inzamelingsactie werd om 14.30 op vrijdagmiddag gestart. Nog geen twee dagen later werd het streefbedrag al bereikt, maar de teller bleef gewoon doorlopen. Inmiddels is de 350.000 euro gepasseerd, met nog zes dagen te gaan.

‘Woorden schieten tekort’

De actie werd gestart door Stichting Kinderen van Ruinerwold. Woordvoerder Esther Suurmond was enorm verrast dat het streefbedrag zo snel werd bereikt: “Sprakeloos zijn we over dit fantastische resultaat. We zijn verrast en ontroerd dat zoveel mensen dit initiatief hebben omarmd om de negen jongvolwassenen een steuntje in de rug te bieden.” Ook de kinderen zelf lieten van zich horen toen de 270.000 euro werd gepasseerd: “Het voelt als een erkenning vanuit de maatschappij en wordt als hartverwarmend ervaren. Woorden schieten tekort”.

100.000 euro kwijt

Kort nadat de kinderen bij de boerderij werden ontdekt, volgde er een inval waarbij 94.000 euro contant geld werd gevonden door de politie. Dat werd in eerste instantie door het Openbaar Ministerie aan de kant gezet als mogelijke schadevergoeding voor de kinderen. Hun vader, de 68-jarige Gerrit-Jan van D., bleek door een beroerte echter niet vervolgd te kunnen worden, waarna het OM gedwongen werd om het geld terug te geven.

De politie trof bijna 100.000 euro aan contant geld aan in de boerderij van Gerrit-Jan van D.

Dankzij de crowdfunding kunnen de kinderen alsnog op een aanzienlijk bedrag rekenen. Het geld gaat naar de stichting, die het vijf jaar lang zullen beheren. Zo krijgen de kinderen een kans om bijvoorbeeld een opleiding, rijlessen of huisvesting te financieren. Na afloop van de actie hebben donateurs ook nog de optie om geld direct op de rekening van de kinderen te storten.

Nieuws
  • geef.nl, ad.nl, telegraaf.nl
  • BNNVARA