doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

De gênantste sportblunders - 'Waar is die man mee bezig?!'

Fouten zijn inherent aan sport, maar sommige blunders zijn zó gênant, dat je ze nooit meer vergeet. Al zullen de hoofdrolspelers niets liever willen. In je broek poepen op het veld, in je eigen basket dunken of aangereden worden door de safety car... Nee, het zijn bepaald niet de hoogtepunten van de betreffende sporters.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
De gênantste sportblunders - 'Waar is die man mee bezig?!'

Formule 1: Aangereden door de safety car

Tik de naam Taki Inoue in en de eerste suggestie die Google geeft is: worst F1-driver ever. De Japanner wordt vaak genoemd in het debat betreffende de slechtste coureur in de Formule 1. Hoewel hij slechts achttien keer aan de start stond van een GP, heeft Inoue een onuitwisbare indruk achtergelaten. Dat komt doordat de brokkenpiloot zijn bolide met regelmaat in de vangrail parkeerde en nogal eens was betrokken bij een crash. Maar Inoue is vooral hoofdrolspeler in twee van de bizarste momenten in de racegeschiedenis. En daar kon de coureur dan weer weinig aan doen. De safety car wordt bijvoorbeeld toch echt ingeroepen om de veiligheid van de coureurs te waarborgen, maar dat gaat even mis tijdens het raceweekend van Monaco van 1995. Inoue is weer eens stilgevallen in zijn Arrows en wordt tijdens de training weggesleept naar de pits. Op dat moment komt de safety car aanscheuren en botst frontaal op de bolide van de Japanner, die vervolgens omslaat. Gelukkig heeft Inoue zijn helm weer opgezet en komt hij er vanaf met een hersenschudding.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

In hetzelfde seizoen staat hij ook in de grand prix van Hongarije weer eens met pech langs de kant. Er komen gelijk twee marshalls aangerend om de motorbrand te blussen, maar dat gaat niet naar de wens van Inoue. Hij pakt een blusser en snelt naar zijn wagen, maar net op dat moment komt een baancommissarisauto de hulptroepen versterken. De auto remt te laat en schept Inoue, die via de motorkap gestrekt op het gras belandt. Opnieuw is de schade te overzien, hij houdt er alleen wat schrammetjes aan over. En eeuwige roem in de harten van de racefans.

VOETBAL Lineker poept tijdens WK in zijn broek

Je moet het hem nageven, Gary Lineker camoufleert zijn ongelukje heel aardig. De Brit zit op zijn billen, schuift een paar keer op en neer, veegt met zijn handen over het veld en rent dan weer terug naar de spitspositie. Het ziet er wat merkwaardig uit, maar wat er nou precies aan de hand is? Lineker speelt met Engeland tegen Ierland, het is hun eerste poulewedstrijd op het WK van 1990 in Italië. Hoewel Lineker de openingstreffer heeft verzorgd, voelt hij zich niet kiplekker. Als hij een sliding inzet, heeft hij zijn darmen niet meer onder controle, vertelde hij twintig jaar later tegen de BBC. “Ik probeerde een tegenstander te tackelen, strekte mij uit zo ver ik kon en ontspande me vervolgens. Toen is het gebeurd.” Inderdaad, de huidige Match of the Daypresentator heeft in het stadion van Cagliari in zijn broek gepoept. “Ik kon er niks aan doen. Gelukkig had het de nacht ervoor geregend op het veld en kon ik mezelf zo wat schoonmaken. Maar het was me het rotzooitje wel.” Maar ook hier gaat de Cruijffiaanse voordeeltheorie weer op. “Ik heb nog nooit zoveel ruimte gekregen van de verdedigers, haha!”

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het in de nieuwste Panorama of bekijk het op Blendle.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws